Paka 2 sarja 2017 - 2018

PaKan A-tytöt 2. sarjan avauksessa

Uusi lehti kääntyi suurimmalla osalla tytöistä ja valmentajistakin sunnuntaina kauden avauksessa Oulussa. Tuiran koulun salissa pelattu ottelu oli poikkeuksellinen siinä mielessä, että tällä kertaa ei pelattukaan enää juniorisarjaa, vaan naisten kakkosta.Uusi lehti kääntyi suurimmalla osalla tytöistä ja valmentajistakin sunnuntaina kauden avauksessa Oulussa. Tuiran koulun salissa pelattu ottelu oli poikkeuksellinen siinä mielessä, että tällä kertaa ei pelattukaan enää juniorisarjaa, vaan naisten kakkosta.

Edelliskaudella B-tytöissä pelanneesta joukkueesta Krista Pätsi lähti opiskelemaan Rovaniemelle ja Heidi  Kauttio laittoi lenkkarit naulaan, joten jäljelle rinkiin jäi 10 tyttöä. Kuusi näistä on A-, kolme B- ja yksi C-ikäinen. A-tyttöjen sarjassa Pohjoisen alueella on vain kolme joukkuetta, mikä olisi tiennyt vielä enemmän reissaamista kuin edelliskaudella B-sarjassa. Tämän vuoksi pelit pelataan tänä vuonna naisten 2. sarjassa, jossa pohjoisen alueella on seitsemän joukkuetta PaKa:n lisäksi. Kun kaukaisimmat pelit Ylivieskassa ja Raahessa saatiin vielä sovittua tuplapeliviikonlopuksi, vähenee matkustaminen oleellisesti.

2. sarjan taso oli tietysti arvoitus siihen ilmoittautuessa ja vastauksia saatiinkin heti ensimmäisessä ottelussa – vastustaja ONMKY lasketaan sarjan ennakkosuosikkeihin Ralepan ohella. Kahdeksan joukkueen lohkosta 1. sarjakarsintoihin veikataan pukukoppikeskusteluissa juuri näitä kahta joukkuetta.

Ynni aloitti ottelun kovalla rytinällä hyökäten erityisesti laidasta kovaa. Syöttöruudussa kotijoukkue esitti myöskin kovempaa aloitusta kuin mihin aiemmin oli totuttu. Samalla oma syöttö takkusi muun työskentelyn malliin, mistä suuren osan saa varmasti laittaa jännityksen piikkiin. Keskihyökkäyksellä pystyttiin tässä erässä parhaiten haastamaan vastustajaa ja nappasivatpa Anni Karjalainen ja Minna Uusi-illikainen parit torjuntapisteetkin.
Toiseen erään päästiin vähän paremmin kiinni pisteidenkin valossa, mutta jälleen pahalla syöttöputkella kotijoukkue repi tarvittavan eron ja karkasi lopulta selvään voittoon.Pelin edetessä mukana oltiin koko ajan paremmin ja ratkaisu kolmanteenkin erään löytyi lopulta vasta oululaisten paremmasta syötöstä. Toki omakin syöttö alkoi kulkea koko ajan paremmin mm. Petra Tauriaisen syöttäessä useamman ässän putkeen kotijoukkueen vastaanoton haparoidessa.

Pisteet jäivät 1.sarjakokemustakin omaavalle kotijoukkueelle ansaitusti 3-0 (25-13, 25-16, 25-21), mutta sarja on nyt avattu ja kaikki mukana olleet pääsivät taitojaan näyttämään. Seuraavan, kotona pelattavaan peliin onkin jo ehkä helpompi lähteä. PaKa AT – OsVa N2002 Liikuntahallilla su 15.10. klo 13.00.

PaKa AT:
1 Suvi Koivula P s. 2002
2 Pirita Pyykkönen L/H s. 2000
3 Minna Uusi-illikainen KT/YP s. 2000
4 Anna Rajala L s. 2003
8 Anni Karjalainen KT (c) s. 2000
9 Roosa Mikkonen P s. 2000
10 Iina Alanko H s. 2002
13 Sara Kallunki H s. 2000
14 Minna Leinonen YP/KT s. 2000