A-tytöt

PaKalaisten Power Cup 2019

A -tytöt lähtevät maailmalle

Yhdessä pitkään kulkeneen A-tyttöjen porukan näillä näkymin viimeinen Power Cup oli kaksijakoinen. Alkusarjassa kärsittiin niukat tappiot ja jatkopeleissä päästiin sitten turhankin helpolla. Sunnuntain ainoassa kamppailussa tyttöjen toiveesta pelipaikkoja sekoitettiin ”hieman” ja lopulta vain passarit pelasivat erissä omilla paikoillaan. Tästäkin ottelusta silti 2-0 voitto.Sijoitus oli lopulta 13. vaikka paremmilla ”pompuilla” mitalipeleihinkin olisi mahdollisuudet olleet.

Joukkue pelaa yhdessä vielä Kultavaskoolissa, mutta sitten tiet eroavat 2000 syntyneiden lähtiessä maailmalle. Yhteinen matka on ollut pitkä ja välillä pomppuinenkin, mutta kaikesta ollaan selvitty. Kiitos kaikista näistä vuosista tytöt!

Isto, Jari ja Juha

C-tyttöjen Powerissa yrittämistä, taistelua ja peleistä nauttimistaC-tyttöjen Powerissa yrittämistä, taistelua ja peleistä nauttimista

Pallo-Karhujen C-tytöt lähtivät Poweriin seitsemän tytön voimin. Neljää päivää pelattiin supersarjassapositiivisella fiiliksellä ja hyvällä asenteella, tapahtumasta nauttien. Tällä kertaa pallo ei kuitenkaan meidäntytöille pomppinut, sillä tuloslistaan ei saatu kirjattua yhtään voittoa. Sarjan kärkipään porukat olivatselvästi kovempia, mutta muiden joukkueiden kanssa käytiin useita tiukkoja kamppailuja. Matkan varrellatytöt saivat myös hiukan kolhuja, ja viimeiset pelit taisteltiin urheasti viidellä pelaajalla. 

Olosuhteet pelaamiselle olivat tämän vuoden Powerissa erinomaiset, aurinko paistoi ja lentopallonuoret saivat viettääaikaa toistensa kanssa. Ei siis ollut syytä vääntää suuta mutruun. Tuloksena Powerista supersarjan sija 28 jauusia muistoja elämän kovalevylle.

Ensi kaudella joukkue siirtyy pelaamaan B-tyttöjen sarjaan. Joukkue saa vahvistuksia viime kaudella naisten2-sarjaa pelanneista pelaajista, joten mielenkiinnolla odotamme uuden joukkueen otteita ja kehitystä ensikaudella. Kohti uusia haasteita siis! Mukavaa kesää kaikille !

Arto Heikkilä

D-tyttöjen ensimmäisen vuoden päätös

Rovaniemen Power cup:ssa D-nuoret pelasivat joko Tsemppi- tai Super- sarjassa. Kuusamon Pallo-Karhujen D-tytöt osallistuivat Super sarjaan, johon oli ilmoittautuneena yhteensä 30 joukkuetta ympäri Suomea. Pelit pelattiin ulkona tekonurmi kentällä. Pelaajia oli kentällä kerrallaan neljä ja peli eteni kiertovaihdoilla, jolloin kaikki Pakan kuusi innokasta lentopalloilijatyttöä saivat pelata yhtä paljon. Pelien lisäksi tytöt tuomaroivat ja kirjuroivat toisten samassa sarjassa olevien pelejä. 

Turnaus alkoi torstaina alkulohkon peleinä ja jatkuivat perjantaina. Tytöt sijoittuivat omassa alkulohkossaan neljänneksi. Lauantain pelit jatkuivat jatkolohkon peleinä ja siinä tytöt tulivat omassa lohkossaan kolmanneksi, mikä tarkoitti sitä, että pääsimme pelaamaan sijoista 9-12 sunnuntaina. Kuuma helle ja ihana, mutta raskas turnaus näkyi varsinkin sunnuntaina ensimmäisessä pelissä Kempeleen Sinistä joukkuetta vastaan, jonka hävisimme 2-0. Toisessa sunnuntain pelissä saimme taas pelin toisessa erässä ”jutun” juonesta kiinni ja löysimme mahtavan tsemppi asenteen, joka ei kuitenkaan aivan riittänyt ja voiton vei Laihian Luja -06. Lopullinen sijoitus oli näin 12. 

Tästä Power Cup:sta mieleen jäi ainakin uskomattomat helteet, yöttömän yön festarit, räyh-asenne ja ennenkaikkea pelit. Pelit Pakan D-tytöillä sujuivat mukavasti, ajoittain todella hienoa peliä ja välillä taas notkahduksia… mutta sehän kuuluu lentopalloon. Hauskaa ainakin oli. 

Tytöt ovat pelanneet nyt ensimmäisen vuoden D-tyttöinä, ensi vuonna ollaan vuoden vanhempia ja varmasti myös kauden treenauksen jälkeen entistä taitavempia pelaajia. Ensi vuoden Salon Power Cup:ssa päästään taas riemuitsemaan, nauttimaan ja pelaamaan täysillä muita Suomen samanikäisiä tyttöjä vastaan. 

Pakan D-tyttöjen joukkueessa pelasivat: Nella Lindgrén, Anni Korhonen, Mimosa Pitkänen, Sara Koramo, Inka Sova ja Inka Louhela. 

Anu Koramo

Pakan E-junnut turnauskokemuksia hakemassa

E-junioirit osallistuvat Rovaniemen Power Cupissa tsemppisarjan peleihin. Sääntöjen mukaan ala-aloitus piti suorittaa 4,5 metrin päästä verkosta ja syötön vastaanotossa hihalyönti oli pakollinen. Toinen kosketus sai olla koppiavusteinen.  Muuten peli vaikutti normaalilta 3 vastaan 3 lentopallopeliltä. Eniten haastetta kuusamolaisille pelaajille tuotti hihavastaanottosuoritus. Pohjoisen alueen sisäpallosarjassa pelaajat olivat tottuneet vapaaseen vastaanottotapaan.

Kuudessa innokkaassa pelaajassa oli puolet Power Cupin ensikertalaisia. Pitkät pelipäivät, tuomaroinnit, ripeät siirtymiset suuren yleisömeren ja satojen lentopallokenttien keskellä ja nautinnollinen koulumajoitus olivat osalle uusia kokemuksia. Urheilijan alut kestivät hyvin heille asetetut suorittamisen paineet. Perjantaina voitettiin jo yksi peli, lauantaina kaksi peliä ja sunnuntaina kaikki pelatut. Sijoitukseksi tuli 33. sija 42 joukkueen sarjassa.

Syksyllä alkavalla lentopallokaudella työskennellään entistä enemmän hihalyönnin, hyökkäysrakentelun ja hyökkäyssuoritusten kanssa. Askeleet  ja harppaukset kohti lentopallotaituruutta on aloitettu.

Jari Kaartinen

F -tytöt tasaisssa kolmen erän peleissä

F-tytöt lähtivät Power Cupiin kolmen pelaajan voimin, Alissa Garcia, Unna Pitkänen ja Inka Moilanen. Pelejä pelattiin yhteensä 11, joista joukkue voitti yhdeksän. Kannustusjoukkojen ja ehkä pelaajienkin harmiksi tappiot tulivat sijoituspeleissä. Turnauksen päätteeksi joukkue sijoittui kaikenkaikkiaan hienosti seitsemänneksi ja olikin näin ollen seuran paras joukkea sijoitukseltaan. Päivät olivat pitkiä ja vaikka moni peli meni kolmanteen erään, jaksoivat pelaajat silti panostaa jokaiseen palloon.

Arttu Ronkainen

A-tytöt  C tytot joukkuekuva D tytot ulkona E junnut F joukkue