PaKa – Vampulan Urheilijat 3-0

Naisten ykkössarjan ylemmän jatkosarjan ottelussa Kuusamon liikuntakeskuksessa kohtasivat syksyn alkolohkojensa voittajat Pallo-Karhut vs. Vampulan Urheilijat. Pitkän matkan takaa Huittisista saapunut vierailija koki ottelun asetelman hiukan jännittävämmäksi kuin peruspelin hyvin kasassa pitänyt kotijoukkue. Ottelu päättyi Pallo-Karhujen voittoon suoraan 3-0 (25-14, 25-20, 25-17).

Ensimmäinen erä alkoi kotijoukkueelta hyvin. Vastustaja syötti ensimmäisen aloituksen leveäksi ja sen perään Henna Hämäläinen taituroi omalla syöttövuorollaan kotijoukkueen 9-0 johtoon. Triin Kruuda nappasi torjunnallaan vierailijan nollan rikki. Erä oli kokonaisuutena kotijoukkueen iloittelua monipuolisella hyökkäyspelaamisella ja päättyi selkeästi Pallo-Karhuille 25-14.

Toinen erä oli tilastollisesti ottelun tasaisin. Pallo-Karhujen vastaanotto toimi hyvin liberona pelanneen Milka Koskenkorvan johdolla. Monipuolinen kovakätinen hyökkäys oli myrkkyä vastustajan torjunnalle ja puolustukselle. Erä jälleen Pallo-Karhuille numeroin 25-20.

Kolmanteen erään Vampulan Urheilijat sai nostettua taistelutahtoa erän alusta lukien. Nopeasti tilanne oli vierailijalle 1-5. Tästä ei Pallo-Karhujen rutinoitunut joukkue ollut moksiskaan vaan kuroi etumatkan kiinni. Kotijoukkueen kuudella torjuntapisteellä ja vastustajan runsailla virheillä erä oli pian taputeltu 25-17 ja samalla ottelu erävoitoin 3-0.

Oletko tyytyväinen joukkueesi esitykseen, päävalmentaja Marko Kaakinen? -Hyvä peli oli meiltä. Olimme valmiita ja latautuneita pelaamaan. Kaikenkaikkiaan hyvää joukkuepelaamista. -Mutta tämä oli vain yksi peli muiden joukossa ja tällä pelillä ei ollut sinänsä mitään isoa merkitystä, mutta ainahan pelejä on mukava voittaa.

Mitä erityistä haluat mainita? -Meidän torjunta- ja puolustuspelaaminen sekä vastaanotto ja hyökkäys toimivat hyvin. -Henna (Hämäläinen) jakoi hyvän vastaanoton jälkeen namupasseja ja etenkin Elina (Markkanen) kiitti ja rokotti palloa kenttään. -Kaikilta oli tänään tasaista ja hyvää tekemistä.