Naisten kakkosjoukkue jatkoi voitolla ja niukalla tappiolla

Päivän ensimmäisessä pelissä kotijoukkue taisteli yhden pisteen arvoisesti WoWo 2 vastaan pelin päättyessä tiukan viidennen erän jälkeen 3-2 kotitappioon (15-25, 27-25, 25-18, 14-25,13-15). Pelin ratkaisupalloissa vastustaja teki tarvittavat pisteet tarjotuista paikoista ja voitti vuoristoratamaisen pelin lopulta ansaitusti. Haastajana peliin lähtenyt kotijoukkue harmitteli viidennen erän liukumista vastustajalle vielä 11-8 johtoasemasta, mutta ei aio murehtia liikaa vaan aikoo kantaa pelin hyviä elementtejä mukanaan seuraaviin peliin.
Peli alkoi kotijoukkueelta tahmeasti ja joukkue tuntui tyytyvänkin vain seuraamaan vastustajan nopeaa pelinrakentelua ja taidokkaita nelospaikan sivalluksia. Torjunta ja puolustus eivät olleet oikeissa asemissa ja erä selvästi vastustastajalle. Toiseen erään pelivalmentajana toiminut Kerttu Käkelä teki rohkean taktisen vaihdoksen vaihtaen Suvi-Tuulia Ojalan keskipelaajaksi ja Kati Kämäräisen laituriksi. Yllättävä roolivaihdos ei tyttöjen peliä sekoittanut, päinvastoin ja kotijoukkue sai pelihuumorista kiinni. Vastustajan nopea nelospaikan hyökkäys saatiin torjunnalla yhä useammin kiinni tai puolustuksella kaivettua peliin ja vastustajan peliote alkoi kirvota. Toinen erä oli tasaista kamppailua päätyen lopulta jatkopalloilla kotijoukkueelle.

Kolmannen erän alkuun kotijoukkue tuli hyvällä ilmeellä. Vieraitten peli oli hermostunutta ja kotijoukkue hyödynsi tilanteen repäisten 10 pisteen johdon. Vieraat ryhdistäytyivät lopussa, mutta erä ilahduttavasti kotijoukkueelle. Neljäs erä pelattiin tasaisesti puoleen väliin saakka, jonka jälkeen kotijoukkueen peli alkoi yskähdellä ja useat omat virheet tarjosivat vastustajalle avaimet erän voittoon.

Viidennessä erässä voitto oli molempien joukkueiden ulottuvilla, mutta vieraat Rovaniemeltä olivat tehokkaampia ja voittivat. Revanssimahdollisuus PaKa:lle on tarjolla Itsenäisyyspäivänä Rovaniemellä.

Päivän toisessa pelissä PaKa:n kakkosjoukkue pysyi kuskin paikalla koko pelin ajan voittaen WoWo 3:n suoraan 3-0. Puuduttiko pitkä pelin odottelu WoWo 3 nuoren joukkueen vai mikä, mutta peli ei tuntunut käynnistyvän vastustajalla millään. Peli oli taputeltu tunnissa kotijoukkueelle selvin eränumeroin (25-8, 25-10, 25-13).

Pelipäivän kummajaisuuksiin lukeutuu pelaajien roolitukset päivän aikana. Pelaajien monipuolisuudesta, valmentajan rohkeista kokeiluista, mutta myös materiaalin kapeudesta kertoo se, että päivän aikana Suvi-Tuulia pelasi sekä passarina, keskitorjujana että yleispelaajana; Kati Kämäräinen keskellä ja laidassa ja Sanna Alanko passarina ja yleispelaajana !

Millä kokoonpanolla PaKa:n kakkosjoukkue pelaa ensi lauantaina 7.11. klo 14 Torangin koululla? Vastustaja tuolloin Oulun Kisko. Se jää nähtäväksi.