Naisten 2 -sarjan Itsenäisyyspäivän viikonloppu

PaKan naisten 2 -joukkue pelasi viikonloppuna kaksi peliä, joista tuloksena 3 sarjapistettä. PaKa kohtasi Itsenäisyyspäivän kotipelissä ykkössarjaan haluavan WoVo 2:n Rovaniemeltä. PaKa hävisi ottelun 2 – 3 (25-22, 19-25, 13-25, 25-19, 7-15). Otteluun oli viikon aikana valmistauduttu ajatuksella, että syötöillä horjutettaisiin WoVon hyökkäyspeliä ja sillä saavutettisiin jopa otteluvoitto. Taktiikka toimi kohtalaisesti, sillä kun syöttö oli pahana, niin vastustaja joutui hyökkäämään perushyökkäyksiä laidasta ja sillon PaKan puolustus toimi.

PaKan onnistujia ottelussa oli Kati Kämäräinen. Syötöissä Katilla oli 19 syöttöä joko ässinä tai niin, että vastustaja joutui toimittamaan pallon helppona takaisin. Kati onnistui myös nelospaikaltakin hienosti. Molempien joukkueiden syötöt olivat sen verran tehokkaita, että erävoitot menivät ristiin. Viides erä oli Wovon heiniä, sillä PaKa ei saanut syöttöä nousemaan laisinkaan, olivat ne suunnattu niin hienosti.

Tilastoja pitänyt Mika Alanko analysoi pelin jälkeen tilastoja ja ne osoittivat etteivät syötöt taktiikan osalta olleet ihan sitä mitä lähdettiin hakemaan, vaikka ne olivatkin pahoja suurimmalta osalta. Suurin puute löytyi jatkopalloissa ja niiden puolustamisessa. Pitkiä palloralleja kun ei saada harjoituksissa ja eikä niitä pystytä harjoittelemaan tehokkasti herjoituksien miehistöpulan vuoksi. Koko joukkue saa ottelun arvosanaksi 9.

Sunnuntaina PaKalla oli vieraspeli ja niinpä joukkue suuntasi Kempeleeseen, josta tuliaisina 2 sarjapistettä. Joukkue lähti pelimatkalle hieman vajaalla miehityksellä, mutta siitä huolimatta joukkue jatkoi siitä mihin oli edellisenä päivänä jäänyt. Tavoitteena oli edelleen painostaa syötöllä vastustajaa hyökkäämään laidasta. Syöttöruudussa koko joukkue oli paljon tasaisempi kuin lauantaina, nyt kaikkien onnistuessa. Nosto toimi ajoittain jo hienosti, vaikka jouduimme tekemään viime hetkellä liberovaihdon. Liberona olleen Nooran olkapää oli vihoitellut hyökkäysissä ja syötössä, mutta Suoma Korhonen paikkasi liberon tontin hienosti. Sairaslomalta palannut Annastiina Jurmu näytti etteivät pelitaidot ole hävinneet mihinkään. Tiukassa erässä, jonka kuitenkin hävisimme, Annastiina teki muutamia näyttäviä jujuja ja kulmalyöntejä.

Vaikka neljäs erä olikin ottelun tasaisin ja jännittävin, tytöt antivat kaikkensa niin, saimme kerätyä ajatukset viimeiseen erään.
Viimeinen erä alkoi ehkä mollivoittoisesti mutta Tiia Jormakan ja Fia Leinosen syöttövuoroilla pääsimme tasoihin 11-11. Tilanteen ollessa vastustajalle 12-11, Kati onnistui jälleen hieman erikoisemmassa hyökkäysessä, takametrissä. Syöttöruutuun asteli Suvi-Tuulia Ojala, joka teki ässäsyötön ja kaksi pahaa syöttöä, jotka vastustaja joutui vain toimittamaan ja näin PaKa pääsi ratkaisemaan pelin nelospaikalta kahdesti. Ottelu päättyi pakalle lukemin 3-2 (25-15,16-25,25-23,29-31,15-12).

Valmentajana voin olla tyytyväinen molempiin peleihin, sillä harjoituksissa olemme aina vajaalla porukalla, koska tyttöjä on kouluissa eri paikkakunnilla ja osalla työtkin ovat eri paikkakunnalla. Naisten 2 -joukkue pelaa seuraavan kerran lauantaina 13.12.2014 Klo.13:00 Kuusamon Lukion salissa. Ottelu on sarjassa kolmantena olevaa OsVa 2:sta vastaan.