Uutiset - Juniorit

D -ikäiset Tiikerit Kempeleen reissussa

Kävimme viime lauantaina 17.10 turnaus reissun Kempeleessä. Kyseessä oli D-junioreiden tiikerisarjan turnaus jossa meitä oli mukana 5 joukkuetta. Joukkueessamme on 4 ensikertalaista ja yksi joka on pitänyt jonkin aikaa taukoa harrastuksesta joten ymmärrettävästi jännitys oli aistittavissa varsinkin, kun aloimme lähestyä Kempelettä.

Ensimmäinen peli oli Kajaanin Kuohua vastaan jonka hävisimme 2-0, mutta vasta kovan taistelun jälkeen (25-19, 25-23). Ensimmäisessä erässä peli oli hieman sekaisin, koska eka kertaa pelattiin turnauksessa. Toinen erä olikin hienoa taistelua ja se oli jo meidän voitettavissa, mutta sitä viimeistä niittiä jäi vielä uupumaan; no kokemuksen kautta sekin niitti saadaan lyötyä.

Toinen peli oli sitten Saloisten Salamaa vastaan josta myöskin tuli 2-0 tappio. Tässä pelissä taisi jännityksen myötä laueta myös hieman keskittyminen ja peli meni seisoskeluksi.

Kolmas peli oli sitten Oulunsalon Vasamaa vastaan josta sitten otimme ensimmäisen voittomme erin 2-0. Ensimmäinen erä oli hienoa ja rentoa peliä jossa tuli onnistumisia koko joukkueelta; tämän joukkueen ensimmäinen erävoitto luvuin 25-18. Toisessa erässä tuli sitten kuuluisa hyvänolon tunne ja se teki erästä vaikean, mutta hienosti tytöt keräsivät itsensä ja erä meille 25-23 sekä koko ottelu 2-0.

Viimeinen peli oli kotijoukkuetta Kempelettä vastaan joka päättyi 1-1 tasapeliin. Ensimmäinen erä meille 25-22 ja toinen niukasti Kempeleelle 26-24; voitto oli pienistä asioista kiinni, mutta erittäin hyvää peliä kaikin puolin.

Hieno turnaus jossa oli paljon hyviä onnistumisia ja saatiin paljon kokemusta sekä nyt tiedetään, että missä tällä hetkellä on suurimmat kehityskohteet. Sanoin tytöille ennen turnausta, että kun he tekevät vaan parhaansa, niin se riittää minulle ja näin he myös tekivät joten en voi muuta sano kuin kiitos Neea, Pinja, Mila, Aada ja Taija mahtavasta turnauksesta. Tästä on hyvä jatkaa 27.11 Oulunsalossa.

Teksti: Petteri Moilanen

Kuvat: Petteri Moilanen

Kempeleen turnaus 01 Kempeleen turnaus 02 Kempeleen turnaus 03

E-junnujen (Naalit) turnaus Ii:ssä

Paka Naalien turnaus Iissä 21.11.2020

Tyttäreni on aloittanut lentopallon pelaamisen vasta tänä syksynä. Kiinnostus lentopalloon heräsi jo aiemmin, mutta muiden harrastusten takia, oli tehtävä päätöksiä mitä harrastusta jatkaa ja mitä ei. Muiden harrastusten takia, oli tehtävä päätöksiä mitä harrastusta jatkaa ja mitä ei. Nyt saatiin asiat järjestymään ja lentopalloharrastus alkoi. Naisten mestaruusliigan pelejä olimme käyneet katsomassa monesti ja ystäväni lentopalloasiantuntemuksen ansiosta minäkin pääsin vähän kärryille säännöistä ja pelien seuraaminen oli mielekästä.

Tänä syksynä Iin turnaus oli toinen turnaus, joka oli toisella paikkakunnalla. Jo ensimmäisen turnauksen jälkeen tiesin, että pelien jännittäminen alkaa noin viikkoa ennen pelipäivää. Ja niinhän siinä kävi. Koko viikon aikana meillä ei puhuttu juuri muusta kuin lentopallosta: pohdittiin, minkälaisia vastustajat mahtaisivat olla, mitä eväitä sinne otetaan mukaan ja mitkä karkit maistuisivat pelien jälkeen! Tällä kertaa lähdin itse pelireissulle mukaan, mikä osoittautui erittäin hyväksi ratkaisuksi. 

Turnauspäivä alkoi aikaisella herätyksellä ja kymmeneltä aamupäivällä olimme jo Iissä, Iisi Areenalla, valmistautumassa klo 10.30 alkaviin peleihin. Tytöt hermoilivat jo pukukopissa ja oli kiire päästä kentälle katsomaan miltä vastustajat näyttävät. Nopeat lämmittelyt alle ja ensimmäiseen peliin. Ensimmäinen vastustaja oli Ii Volleyn Tulipallo. Alussa taisi jännitys vielä näkyä Naalien pelissä, mutta lopputulemana tytöt voittivat pelin 2-0. Toinen vastustaja oli Muhoksen joukkue, Volley -96 Armit. Ensimmäinen erä oli Naaleille vaikea, alkoi näkyä pientä hermoilua tekemisessä ja vastustaja vei erän nimiinsä 1-0. Toisessa erässä Naalit lähti alusta asti tsemppaamaan ja peli kulki tasaisissa luvuissa, päätyen kuitenkin lopulta Naalien voittoon. Peli päättyi näin ollen tasalukuihin 1-1. Turnauksessa kaikissa peleissä pelattiin vain kaksi erää. 

Pelitauon aikana kioskin antimet maistuivat ja pukkariin ilmestyi pikkupitsoja ja mokkapaloja! Kauan eivät nämä energiset Naalit malttaneet lepäillä vaan pallottelemaan mentiin heti kun välipalat oli syöty.
Turnauksen kaksi viimeistä peliä pelattiin Kempeleen joukkueita vastaan. Ensimmäinen vastustaja oli Kempeleen gepardit. Naalit hallitsivat peliä alusta loppuun ja voittivat pelin. Toinen vastustaja oli ennestään tuttu, Kempeleen villikissat. Joukkueet olivat kohdanneet aiemmin jo Kuusamon kotiturnauksessa. Tästä tytöt tiesivät etukäteen, että voitto on otettavissa. Peli kulkikin pääosin Naalien otteessa. Mutta nopeasti vastustaja kerää pisteitä, jos keskittyminen peliin herpaantuu. Voitto pelistä kuitenkin tuli ja tytöt lähtivät erittäin iloisin mielin kohti kotimatkaa!

Näin äitinä tämä reissu oli myös antoisa. Näin tyttärestäni ihan uusia puolia: miten hän reagoi, kun peli meni hyvin ja miten silloin, kun alkoi olla vaikeaa. Suurella tunteella kuten hänen tapauksessaan aina! Ainakin tiedän, että lentopallo harrastuksena näyttää olleen oikea valinta.

Lentopallojuniorin äiti,

Niina Kukka

Kuvia turnauksesta.

E-junnujen alkukauden kuulumiset

E-junnujen lentopalloilijat aloittivat kilpailukautensa Oulunsalon turnauksessa lokakuun alussa. Turnauksen piti alunperin olla Kuusamossa, mutta samana päivänä oli naisten lentopallon liigapeli LP-Viestiä vastaan. E-junnujen turnausajankohta ilmoitettiin niin viime tipassa, että ei kehdattu enää pyytää liigapeliä siirrettäväksi tärkeämpien pelien alta. Näinpä vaihdettiin vuoroa Oulunsalon kanssa.

Joukkue oli jaettu aiemmin harjoituksissa kahdeksi neljän hengen porukaksi, jotka pyrittiin tekemään tasaväkisiksi keskenään sekoittaen sopivasti kokemusta ja uusien pelaajien intoa. Pelaajat saivat keksiä joukkueilleen nimet. Näin muodostuivat PaKa Naalit ja Sudet.

Ensimmäinen turnaus on aina se jännittävin, mutta alkujännityksen jälkeen pelaajat näyttivät muille miten peliä pelataan. Tuomisina seitsemästä pelistä kuusi voittoa, minkä lisäksi pelattiin keskinäinen ottelu, josta muodostui turnauksen tasaisin.

Toinen turnaus pelattiin kotiareenalla, mutta se typistyi vain kolmen joukkueen kamppailuksi, koska usea Oulunsalon pelaaja oli altistunut Koronalle ja he joutuivat karanteeniin juuri ennen turnausta. Pelit sujuivat jälleen hienosti ja keskinäisestä kamppailusta tuli Oulunsalon turnaustakin kovempi trilleri. Kaksi kolmesta erästä meni jatkopalloille, eli tarvittavaa kahden pisteen eroa ei ollut vielä 25 eräpisteen kohdalla syntynyt. Pelaajilla näkyi jännitys kasvoilla, mutta suorituksissa ei niinkään. Taisi siinä yleisössä vanhemmilla kynnet lyhetä valmentajista puhumattakaan.

Näin saatiin päätökseen alkusarja, jossa Sudet ja Naalit ottivat lohkossa kaksoisvoiton. Seuraavaksi lähdetään pelaamaan jatkosarjoja, joissa joukkueiden pelit kovenevat, mutta se kasvattaa varmasti pelaajia ja antaa uutta tarmoa jatkoon. Tämän vuoden puolella on vielä kaksi turnausta ja keväällä neljä.

-Jari