Ensimmäinen Finaalipeli PaKa – Vampula 3-0

Naisten ykkössarjan finaalit käynnistyivät Kuusamossa Pallo-Karhujen ja Vampulan välisessä kamppailussa. Pallo-Karhut säilyttivät kotiedun voittaen ottelun lukemin 3-0 (25-20, 25-20, 26-24). Finaalisarja katkeaa kahdella voitolla ja huomenna pelataan toinen kohtaaminen Huittisissa. Kahden ottelun voittaja on samalla ykkössarjan mestaruusjoukkue ja sillä on mahdollisuus anoa suoraa Liigapaikkaa seuraavalle kaudelle.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat finaalipelien tapaan hermostunutta pelaamista. Ensimmäinen erä oli melko tasaista vääntöä kotijoukkueen karatessa lopuksi erävoittoon pistein 25-20. Toisen erän alku oli vierasjoukkueelle shokkihoitoa Sanna Kaakisen syöttäessä tauluun 6-0 lukemat. Parhaimmillaan etumatka oli jo 16-8. Pallo-Karhut hellitti hiukan pelaamista ja Vampulan joukkue kuroi etumatkaa kiinni piste pisteeltä. Erän loppuun toisinto ensimmäisen erän vastaavasta ja pisteet Pallo-Karhuille 25-20.

Kolmannessa erässä nähtiin tiukka vääntö joukkueiden onnistuessa syöttövuoroillaan. Vampulan Urheilijoiden joukkue oli jo viiden pisteen karkumatkalla lukemissa 11-16 ja samalla erolla vielä 16-21. Elina Markkasen syöttövuorolla Pallo-Karhut nousi peliin mukaan tullen tasoihin ja vielä pisteellä ohi 22-21. Vampula tasoitti ja nousi jo eräpallotilanteeseen asti. Roosa Määttä oli omalla syöttövuorollaan jäätävän tehokas ja huudatti kotijoukkueen erävoittoon pistein 26-24. Erän lopun pisteet Pallo-Karhuille 10-3. Huikea nousu!

Seuraavaksi tuttuun tapaan puheenvuoro on Pallo-Karhujen päävalmentajalla Marko Kaakisella. Marko, mitä tykkäsit illan matsista? -Mikäs siinä,hyvä peli. Hermostunutta oli molemmilta joukkueilta ja meidän pitää parantaa vielä huomiseksi. Ottelun loppuhuipennus oli hieno juttu. -Tytöt tuli hyvin syöttövuoroille ja pokka piti tiukoissa paikoissa. -Meillä oli peruspelaaminen ihan ok. Molemmilla joukkueilla on kova hyökkäys ja syöttö/vastaanoton tärkeys näkyy. -Huomenna on seuraava peli ja yritämme laittaa sarjan poikki, Kiitos kaikille!