Uutiset - 2-sarjan naiset

2. sarjan kevät käyntiin tappiolla ja kahdella voitolla

Syksyn päätteeksi jäätiin kolmanneksi alkulohkossa, mikä tiesi alemman jatkosarjan pelejä kevään ajalle. Tavoitteena olisi nyt sijoittua kolmen parhaan joukkoon, mikä tietäisi pelien jatkumista jopa maaliskuun loppuun. Muuten viimeinen matsi pelataan jo 24.2.2019

Ensimmäisessä pelissä kohdattiin Rovaniemellä WoVo2, jota vastaan syksyn pelit menivät 1-1. Nytkin kotijoukkue oli vahvempi vieden ottelun nimiinsä 3-1, revanssia päästään koittamaan kotona la 23.2.2019 Parin tunnin huilin jälkeen otateltiin muutamalla entisellä liigapelaajalla ja WoVon junioreilla miehitetyn kolmosen kanssa. Tästä pelistä 3-0 voitto, vaikka 1. ja 3. erässä saatiinkin vääntää kunnolla.

Kotipelit liikuntahallilla avattiin KiskoN2 vastaan. Syksyn peleistä tuli 3-2 ja 3-1 voitot ja nyt sarakkeeseen merkittiin puhdas 3-0 voitto kuudella pelaajalla matkassa olleesta oululaisryhmittymästä. Tässäkin pelissä tiukemmalle jouduttiin ekassa ja viimeisessä erässä runsaiden omien virheiden (14 ja 11 !) vuoksi.

Pelit jatkuvat kahden viikon kuluttua kotiottelulla WoVo3:a vastaan - PaKa - WoVo3 la 2.2.2019 klo 12 Liikuntahalli.

- Isto

Naisten 2 -sarja / AJS1 Ottelut ja pistetaulukko.

N2 PaKa Kisko 19012019 web

Ynni nurin 2.sarjan revanssipelissä

PaKa - ONMKY1
3-2 (11-25, 25-23, 25-23, 22-25, 7-15)

Kahden viikon takaiset tappiot Oulussa ovat nyt saaneet "revanchensa". Vieraaksi saapunut sarjakakkonen Ynni aloitti ensimmäisessä erässä kovalla syötöllä, eikä mukaan päästy käytännössä ollenkaan vastaanoton haparoidessa kuuden suoran virheen arvoisesti vo-prosentin ollessa vaatimattomasti 32.

Toiseen erään muutettiin aloitusjärjestystä, siirrettiin Minna Leinonen hakkurin paikalle ja Ulla Heiskanen keskipelaajaksi. Samalla päästiin torjuntapuolustuksessa kiinni vastustajan lyöntisuuntiin. Kolme seuraavaa erää olikin tasaista vääntöä vieraiden kiinnittäessä kolmannessa erässä liikaa huomiota ns. ulkopelillisiin asioihin.

Viides erä oli syöttönsä kanssa tuskailleen Anni Karjalaisen näytöstä. Anni hyökkäsi ja torjui erässä peräti viisi pistettä koko pelin saldon näyttäessä 12 pistettä (+6). Pelissä tuttuun tapaan tehokkaasti hyökännyt Minna Uusi-illikainen (19/+6) siirtyi koko Suomen 2.sarjojen pistetilaston kärkeen 171 pisteellä. Saavutus ei ole aivan vähäinen, sillä sarjassa pelaa yli 800 pelaajaa!

Samassa tilastossa tänäänkin ottelun myötä lämmennyt Petra Tauriainen (15/+7) on 7. sijalla  119 pisteellään ja Anni Karjalainen 18. 97 pisteellä.
Joukkueen tavoite yläjatkosarjaan pääsystä ei voitosta huolimatta täyttynyt. Seuraava tavoite on säilyttää lohkon 3. tila ja sitä myötä hyvät asetelmat kevään peleihin. Syyskauden viimeiset pelit pelataan kahden viikon kululttua vieraissa Kisko N2:ta ja lohkovoiton jo varmistanutta RaLepaa vastaan.

- Isto

Taulukko:
https://lentopallo.torneopal.fi/taso/sarja.php?turnaus=vb2018a&sarja=N2&lohko=1

paka2 www

Naisten 2. sarjassa selkeä revassi OsVa At -joukkueesta

PaKa – OsVa At 3-0 (25-12, 25-21, 25-16)
 
Viikko takaperin pelattiin tuplaottelut Oulun seudulla. Lohkon silloinen kärkijoukkue ONMKY N1 oli terävämpi Tupoksen pienessä salissa ja vei voiton suoraan 3-0, vaikka toinen erä oli jo tulossa meille. Vastaanotto ja hyökkäykset vain tyssäsivät väärässä paikassa.

Tauon jälkeen jatkettiin Oulunsalossa, missä tarjoilimme vastustajalle ensimmäisen voiton lukemin 3-2. OsVa pelasi kauden parastaan ja itse annoimme ottelussa 50 pistettä omilla virheillä, joten lopputulos oli oikeutettu, vaikka neljännen erän 17-10 johdosta tappioon putosimmekin.

Revanssia ei tarvinnut kauaa odotella oulunsalolaisten körötellessä seuraavana sunnuntaina Kuusamoon. Virheet saatiin karsittua alle puoleen viikkoa aikaisemmasta ja tulos olikin sen mukainen. Myös keskipeliä saatiin toimimaan passarina häärineen Suvi Koivulan johdolla. Yp:t ja keskarit olivatkin tilastoissa mukavasti plussalla: Minna U-I 19/+12, Anni 14/+10, Petra 9/+8 ja Minna L. 8/+6.
 
Kotipelit jatkuvat toisella revanssimatsilla ONMKY:n saapuessa Kuusamoon ensi sunnuntaina 25.11. klo 13.00 !

- Isto

Kuvat: Saana Suorajärvi

Keskihyokkays lahdossaMInna nostaaKeskihyokkays

Pyhäinpäivänä naisten 2. sarjasta kotivoitto

PaKa - WoVo3 3-0 (25-14, 25-21, 25-17)PaKa - WoVo3 3-0 (25-14, 25-21, 25-17)

Vierailjajoukkue kohdattiin nyt toistamiseen - Rovaniemellä voitto otettiin lukemin 3-1. Omasta rosterista oli poissa pelaajia neljä erilaisten esteiden vuoksi, mutta vieraatkin olivat matkassa aika suppealla porukalla, joten mitään vaihtoruletteja ei pelissä nähty. Peli oli molemmin puolin varsin virherikasta, eikä ihan kauden parasta palloa tällä kertaa nähty. 

Alussa varsinkin hyökkäyspelaaminen oli tukkoista, mutta ottelun loppua kohti pistenikkariksi äityi tuttuun tapaan Minna Uusi-ilikainen (15p.). Tukea antoivat syöttöruudusta Anu Tarvainen (7) ja laidoista Petra Tauriainen (8), Erika Kallunki (7) sekä keskeltä Anni Karjalainen (7) ja Ulla Heiskanen (5).

Vastaanotto toimi kohtuullisen hyvin Anna Rajalan, Minnan ja Petran toimesta. Passarin ja keskihyökkäyksen ajoitusta täytyy vielä hioa. Oman mausteensa pelipäivään toi samaan aikaan pelattu D-tyttöjen turnaus, jossa kotijoukkue jyräsi. Hyvä tytöt, ja onhan meillä hieno halli 😊

Sunnuntaina Oulussa kohdataan sarjan ääripäät: tappioton ONMKY1 ja voitoton OsVa At.

-Isto

N2 PaKa WoVo3 03112018 web