Ajankohtaista

Sarjakausi lähestyy

Hellurei!

Naisten ja miesten sarjojen ohjelmat on julkaistu ja tiedot päivitetty sivustolle. Vielä on liian aikaista huokaista helpotuksesta, mutta kohti normaalia ollaan menossa. 

Alta löydät tämän hetkiset Pohjois-Pohjanmaan koronasuositukset:

https://oysplus.fi/tiedote/maskisuositukset-hollenevat-pohjois-pohjanmaalla/

Sekä salibandyliiton suosituksen rokotteesta 

https://salibandy.fi/fi/uutiset/nyt-on-aika-palata-takaisin-harrastusten-pariin-salibandyliitto-tukee-olympiakomitean-suositusta-koronarokotteen-ottamiseen/

 

Nähdään hallilla!

Yli 18-vuotiaiden sarjat kuihtuvat

Salibandyliitto on päivittänyt ohjeistustaan koronaepidemian eri vaiheissa. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että aikuisten sarjoissa ainakin osaa peleistä joudutaan siirtämään. Meillä se tarkoittaa sitä, että tulevan viikonlopun naisten turnaus Torniossa on peruuntunut. 

Sekä naisten että miesten seuraavan turnauksen on tarkoitus olla 21.11.2020 Kuusamossa. 

Thl:n aluetilanne kertoo kuitenkin seuraavaa:

Sairaanhoitopiirien kokonaisarvion mukaan kiihtymisvaiheessa ovat Helsingin ja Uudenmaan (HUS), Kanta-Hämeen, Länsi-Pohjan, Pirkanmaan, Vaasan, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirit sekä Ahvenanmaan maakunta. Loput 14 sairaanhoitopiiriä ovat perustasolla.  Osassa perustasolla olevista sairaanhoitopiireistä yksittäiset kaupungit ovat siirtyneet kiihtymisvaiheeseen. Näitä ovat Kouvola, Kuopio ja Siilinjärvi ja Rovaniemi.

Joten nähtäväksi jää pelataanko Kuusamossa tänä vuonna enää ollenkaan.

 

Alle kerätty pääkohdat Salibandyliiton uudesta ohjeistuksesta. Linkistä pääset lukemaan koko tiedotuksen.

Salibandyn osalta uusi ohjeistus koskee aikuisten harrastustoimintaa, johon lasketaan miesten 2.–6. divisioonat, naisten 1.–4. divisioonat sekä miesten ja naisten seniorisarjat.

Ohjeistus ei siis koske miesten ja naisten F-liigoja, miesten Divaria ja Suomisarjaa eikä Suomen Cupia. Ohjeistus ei myöskään koske juniorisarjoja.

Ohjeistuksen mukaan koronaviruksen kiihtymisvaiheessa olevista sairaanhoitopiireistä ei tehdä pelireissuja muiden sairaanhoitopiirien alueille. Vastavuoroisesti kiihtymisvaiheessa oleville sairaahoitopiirien alueille ei matkusteta muilta sairaanhoitopiirien alueilta pelaamaan.

Leviämisvaiheen alueilla aikuisten harrastustoiminnaksi luokiteltavat sarjat keskeytetään toistaiseksi.

Sekä kiihtymis- että leviämisvaiheiden alueilla joukkueiden sisäinen harjoittelu on edelleen sallittua, kunhan se tapahtuu ohjeistusten mukaisesti eli turvallisesti ja vastuullisesti.

 

https://salibandy.fi/fi/uutiset/salibandyliiton-paivitetty-ohjeistus-aikuisten-harrastustoiminta-koronaepidemian-eri-vaiheissa/

 

Salibandyliitto on päivittänyt ohjeistusta

Salibandyliitto haluaa taata jatkon lajin harrastamiselle, tästä syystä ohjeistuksiin on tehty päivityksiä Thl:n ohjeistusten mukaan. Jutun pääset lukemaan alla olevasta linkistä, tässä tärkeimmät asiat.

 

Seuran on velvoitettava ottelutapahtumiin ja harjoituksiin tulijoilta maskin käyttöä. Ohjeistus koskee THL:n ohjeistuksen mukaan 15 vuotta täyttäneitä. Maskia ei tarvitse käyttää pukukopissa, vaihtopenkillä eikä pelikentällä.

– Hallien katsojakapasiteetista saa olla käytössä enintään 50 prosenttia

– Turvaväleistä on huolehdittava poikkeuksetta

– Mikäli turvavälejä tai velvoitusta maskien käytöstä ei noudateta, on seuran tehtävä päätös ottelutapahtumien ja harjoitusten järjestämiseksi ilman katsojia

Pyydämme myös edelleen muistuttamaan lajin harrastajia siitä, että pienetkin oireet tarkoittavat, ettei salibandyhallille voi tulla. Tämä voi tarkoittaa lisääntyviä poissaoloja harjoituksista tai peleistä, mutta on äärimmäisen tärkeää viruksen leviämisen ennaltaehkäisyssä.

 

https://salibandy.fi/fi/uutiset/korona-ottaa-otetta-yhteiskunnasta-salibandyliiton-paivitetty-ohjeistus-tilanteeseen/

Salibandykausi alkaa

Salibandykausi päättyi yllättäen keväällä 3/20 koronaviruksen aiheuttamien sairastumisien ja sitä myötä tulleiden rajoitusten myötä. Lajin pariin takaisin on päästy kesän myötä ja nyt syksyä kohden käynnistyy virallisesti talvikausi. Virallisesti talvikausi käynnistyy liikuntahallilla 3.8.20, joskin osan salibandyryhmien toiminta käynnistyy koulun alkamisviikolla. Kunkin ryhmän vuorot on päivitetty Treenivuorot -osioon.

Salibandyn innokkaita harrastajia on Kuusamossa ollut paljon ja näyttäisi, että harrastajia riittää jatkossakin. Viimeisten vuosien aikana uusien ryhmien muodostamisen esteeksi on noussut vetäjien puute, vaikkakin muutamia uusia olemme mukaan saaneetkin. Tälle vuodelle nousee uutena 14-15 syntyneiden tyttöjen ja poikien ryhmä. Vaakalaudalla on P08-09 ryhmä, jossa ei vielä ole vakituista ohjaajaa. Ryhmän toiminta käynnistyy varaohjaajien toimesta, mutta jotta ryhmällä olisi jatkuvuutta on tärkeää saada omat vakituiset ohjaajat, mielellään vaikka 3 ohjaajaa. Toivonkin, että teistä vanhemmista löytyisi innokkaita ohjaajia tälle ryhmälle. Mikäli koette epävarmuutta treenien ohjaamisen suhteen, kokeneemmat ohjaajat auttavat mielellään treeniasioissa.Myös koulutusta järjestetään.

Mikäli asia kiinnostaa, olkaa yhteydessä Reino Moilaseen p. 040-4151561 tai johonkuhun muuhun vetäjään.

 

 

Treenit toistaiseksi peruttu

Suomen hallitus on tänään 16.03.2020 päätynyt ottamaan tiukemman linjan koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi. Tästä johtuen myös seuratoiminta salibandyjaoston osalta on keskeytetty 13.04.2020 asti. Kaikki yli 10 hengen ryhmäkokoontumiset on kielletty. Seuraamme edelleen tilannetta ja harjoitusten jatkumista käsitellään uudestaan tilanteen niin salliessa.

 

Autetaan yhdessä toisiamme, pestään käsiä riittävän usein ja vältetään lähikontakteja sekä riskiryhmiä.

 

Alta löydät linkkejä ajankohtaisiin aiheisiin 

https://yle.fi/uutiset/3-11260395

https://salibandy.fi/uutiset/huippu-urheilu-uutiset/salibandyliiton-sarjat-pysahtyvat-koronaviruksen-vuoksi/

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

https://www.koillissanomat.fi/aihe/koronavirus-kasite

https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/hallitus-paatti-suosituksista-koronaviruksen-leviamisen-hillitsemiseksi

(Tiedotetta päivitetty 16.03.2020 klo 19)