Yli 18-vuotiaiden sarjat kuihtuvat

Salibandyliitto on päivittänyt ohjeistustaan koronaepidemian eri vaiheissa. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että aikuisten sarjoissa ainakin osaa peleistä joudutaan siirtämään. Meillä se tarkoittaa sitä, että tulevan viikonlopun naisten turnaus Torniossa on peruuntunut. 

Sekä naisten että miesten seuraavan turnauksen on tarkoitus olla 21.11.2020 Kuusamossa. 

Thl:n aluetilanne kertoo kuitenkin seuraavaa:

Sairaanhoitopiirien kokonaisarvion mukaan kiihtymisvaiheessa ovat Helsingin ja Uudenmaan (HUS), Kanta-Hämeen, Länsi-Pohjan, Pirkanmaan, Vaasan, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirit sekä Ahvenanmaan maakunta. Loput 14 sairaanhoitopiiriä ovat perustasolla.  Osassa perustasolla olevista sairaanhoitopiireistä yksittäiset kaupungit ovat siirtyneet kiihtymisvaiheeseen. Näitä ovat Kouvola, Kuopio ja Siilinjärvi ja Rovaniemi.

Joten nähtäväksi jää pelataanko Kuusamossa tänä vuonna enää ollenkaan.

 

Alle kerätty pääkohdat Salibandyliiton uudesta ohjeistuksesta. Linkistä pääset lukemaan koko tiedotuksen.

Salibandyn osalta uusi ohjeistus koskee aikuisten harrastustoimintaa, johon lasketaan miesten 2.–6. divisioonat, naisten 1.–4. divisioonat sekä miesten ja naisten seniorisarjat.

Ohjeistus ei siis koske miesten ja naisten F-liigoja, miesten Divaria ja Suomisarjaa eikä Suomen Cupia. Ohjeistus ei myöskään koske juniorisarjoja.

Ohjeistuksen mukaan koronaviruksen kiihtymisvaiheessa olevista sairaanhoitopiireistä ei tehdä pelireissuja muiden sairaanhoitopiirien alueille. Vastavuoroisesti kiihtymisvaiheessa oleville sairaahoitopiirien alueille ei matkusteta muilta sairaanhoitopiirien alueilta pelaamaan.

Leviämisvaiheen alueilla aikuisten harrastustoiminnaksi luokiteltavat sarjat keskeytetään toistaiseksi.

Sekä kiihtymis- että leviämisvaiheiden alueilla joukkueiden sisäinen harjoittelu on edelleen sallittua, kunhan se tapahtuu ohjeistusten mukaisesti eli turvallisesti ja vastuullisesti.

 

https://salibandy.fi/fi/uutiset/salibandyliiton-paivitetty-ohjeistus-aikuisten-harrastustoiminta-koronaepidemian-eri-vaiheissa/