Säbä kiinnostaa

Pakan alaisena aloitti viime syksynä naisten salibandyn harrasteryhmä. Ryhmän koko kasvoi syyskaudella 24 pelaajaan, toki pelaajien määrä treeneissä vaihdellen. Pääsääntöisesti treeneissä on saatu maalivahdit kentän molempiin päihin ja pelaajakentät vähintään yhdella vaihtopelaajalla.

Treeneissä on muutamaan otteeseen käyty pintapuolisesti säännöt lävitse ja pyritty pelin tiimelyksessä niitä myös noudattamaan. Usealla pelaajalle laji on ollut täysin uusi, joten uutta on tullut opittua mukavasti.

Taidollisesti pelaajat ovat kehittyneet selkeästi aloitusvaiheeseen nähden. Joukkue rohkeni osallistua jo joulun seudulla Tapaniturnaukseen. Lähtökohtana turnaukseen oli saada pelata, ilman suurempia tulostavoitteita. Ja mukavaa oli. Maalivahdin roolia on harjoitellut useampi pelaaja ja kokemus on osoittautunut hyväksi nähdä peliä myös toisesta näkökulmasta. Ryhmässä on sovittu, että kukin vuorollaan pelaa maalissa. Vuoro osunee pari kolme kertaa kullekin. Paineita osaamiseen ei ole.

Nyt kevättä kohden mennessä joukkue menettää muutaman pelaajan mm. paikkakunnalta muuton vuoksi. Mukaan siis sopii uusiakin pelaajia.