nakyvaamainontaakesa

Huippukiekkoilijoita PaKa-paitaan

 

Kuusamon kiekkorintamalla tuulee jälleen - juuri kun Kuusamon kiekkoväki on toipunut viimetalvisesta tähtisateesta, niin uutta värinää on jälleen luvassa karhutupaan. Tällä kertaa Pallo-Karhujen sotisopaan liittyvät yhden ottelun sopimuksella pitkänlinjan kiekkoammattilaiset Mikko Eloranta, Kalle Sahlstedt, Tony Virta, Jani Kiviharju ja Mika Suoraniemi. Viisikko edustaa Pallo-Karhuja 11. helmikuuta pelattavassa SoKi-ottelussa.


Uunituoreet pallokarhut ovat kaikki tuttuja kestonimiä suomalaiselle kiekkoväelle. Jo viime talvena karhumaisen vaikutuksen kuusamolaiseen kiekkoyleisöön tehnyt ex-NHL- ja liigahyökkääjä Mikko "Kuli" Eloranta pelasi aktiiviurallaan mm. useat MM-kisat, World Cupin ja olympialaiset. NHL:n ja kotoisan härmän liigamme lisäksi MM-mitalisti ja World Cup-menestyjä Eloranta on pelannut myös Ruotsissa sekä Sveitsissä.


A-maaottelukokemusta omaava Kalle Sahlstedt hyökkäsi pitkällä ja ansiokkaalla kiekkourallaan Suomen ja Ruotsin kaukaloissa. Viisinkertainen suomenmestari Sahlstedt edusti kotimaan kaukaloissa Lukkoa, Turun Palloseuraa, Kärppiä ja Kalpaa. Takavuosien Kärppä-kytköksen kautta Sahlstedt voidaan laskea jo lähes "pohjoissuomalaiseksi". Ruotsissa "pikku-killeri" edusti HV-71-joukkuetta neljän kauden ajan, josta matkaan tarttui myös Ruotsin mestaruus. Sahlstedt on toisen polven jääkiekko-osaaja suomalaisessa jääkiekkogenressä - hänen isänsä, Rauman Lukkoa SM-liigassa valmentanut Esko "killeri" Sahlstedt tunnettiin tulisieluisena jääkiekkovalmentajana, jota ei huimannut ottaa maalivahtia pois Lukko-maalilta hakeakseen joukkueelleen kavennusta kuudella kenttäpelaajalla. Ja tämä toimenpide tehtiin tarinan mukaan viimeistään jo kolmannen erän alkupuolella, mikäli tilanne niin vaati.


HPK-kasvatti Tony "Toke" Virta on taitava ja monipuolinen fyysinen hyökkääjä, joka on pelannut urallaan pääsarjakiekkoa Suomessa, Ruotsissa, Sveitsissä, Saksassa ja Pohjois-Amerikassa NHL:ssa. Suomessa pelatessaan Virta on voittanut SM-kultaa. Arvostetun joukkuepelaajan Virran taitoja hyödynnettiin myös A-maajoukkueessa. Virta pelasi kolmet MM-kisat. Saksan kisoissa (2001) MM-mitalisti Virta oli Suomen tehokkaimpia pistemiehiä (2+6). Hän on toiminut myös A-maajoukkueen kapteenina.


Jani "Stouni" Kiviharju edusti menestyksekkäällä urallaan Turun Palloseuraa, jossa mies saavutti useita Suomen mestaruuksia. Jani Kiviharju pelasi TPS-urallaan kuuluissa "rottaketjussa" yhdessä Mikko Rauteen ja Marco Tuokon kanssa. Ex-PaKa Rauteen nuotittama kentällinen profiloitui yhdeksi SM-liigan pahimmaksi sekä parhaimmaksi vastustajien peliä eliminoivaksi kentälliseksi. Vastustajia pelillisesti ja verbaalisesti hämmentänyt hyökkäystrio oli erittäin isossa roolissa TPS:n mestaruuskausilla. Aktiiviuransa viime kaudet ikitaistelija Kiviharju pelasi pääsarjakiekkoa ulkomailla Ranskan Mulhousessa ja Tanskan Esbjergissä.


Viisikon nuorin vesa Mika Suoraniemi on pelannut ammatikseen jääkiekkoa mm. Suomen, Norjan, Ranskan, Tanskan ja Italian liigoissa. Lisäksi miehen vyötä löytyy ammattilaispelejä eksoottisemmasta ECHL-sarjasta Pohjois-Amerikasta. Mika Suoraniemi on myös toisen polven kiekkomies – Mikan isä Seppo Suoraniemi on mm. pelannut ja valmentanut SM-liigassa. Suoraniemen suku on alun perin lähtöisin Kuusamosta, joten Kuusamo ja Pallo-Karhut tarjoavat Suoraniemelle kodikkaan jääkiekkovaihtoehdon.


Viisikon täydentää sujuvasti PaKan riveissä parasta aikaa viilettävä Marko Kiprusoff, joka luetaan Kuusamossa jo "omaksi pojaksi". "Budapestin pallokarhu" on tehnyt tämän kauden peliesityksillään ja maanläheisellä olemuksellaan kuusamolaisyleisöön lähtemättömän vaikutuksen.
Uusimpien pallokarhujen rekrytoinnin puuhamiehenä ovat toimineet kuusamolaiset kiekkoaktiivit - PaKan jääkiekkojaoston Jukka-Pekka Tahkola ja edustusjoukkueen manageri Raimo Lohilahti. Tahkola on asunut takavuosina Suomen Turussa, jonka peruja tiiviit, pelaajasiirrot mahdollistaneet Turku-kontaktit ovat. "Jiipee" Tahkola oli keskeisessä roolissa juonimassa myös viimevuotista turkulais-aaltoa Kuusamon kiekkorintamalle.
- Tällä pelaajatapahtumalla haluamme tarjota koko kuusamolaiselle kiekkoväelle jälleen ikimuistettavan kiekkoillan, Lohilahti ja Tahkola taustoittavat helmikuista kiekkospektaakkelia.
- Iso kiitos kuuluu Turun suuntaan, jossa Jouko Jätinvuori ja Olli Kangaslahti ovat tehneet ison työn tapahtuman mahdollistamiseksi, PaKa-manageri Raimo Lohilahti suitsuttaa Turun miesten Pallo-Karhu - henkeä. (JM)