D -tytöille tappiot tiukoissa taisteluissa

Salibandyn D -tyttöjen kolmas pelireissu suuntautui Kajaaniin. Vastassa kärjessä samoilla pisteillä olevat HaHe ja OLS.

Ensimmäinen peli pelattiin HaHea vastaan. Peli käynnistyi vahvasti molempien joukkueiden osalta. Pienikokoinen Pakan tyttöjoukkue taisteli niin kuin aina, sisukkaasti isokokoisempaa vastustajaansa uhmaten. Hienoista jännitystä oli aistittavissa, joka myös näkyi Pakan tyttöjen syötöissä.  Peli aaltoili kentän päästä päähän, HaHen ollessa pelillisesti hienoisesti vahvempi kuin Paka. HaHen maalintekoyritykset kilpistyivät kuitenkin vahvaan puolustukseen ja viimeisenä lukkona maalin suulla loistavasti pelanneeseen Emmiin. Toiseen erään lähdettiin 0-0 tilanteesta.

Heti kohta toisen erän alussa ensimmäistä säbäpeliään pelannut Eevi Pesämaa nosti palloa juoksullaan kohden vastustajan päätyä, Nevalan Nellin seuratessa kaukalon toisella reunalla tarkasti. Eeviltä loistava poikkisyöttö kentän poikki Nellin mailan lapaan ja siitä pallo maaliin. Hahe ei päässyt tekemään tuhojaan Pakan maalilla muutamaan minuuttiin, kunnes 22 minuutin kohdalla HaHen onnistui nousta omasta päästään lähes täydellä viisikolla yhtä puolustajaa ja malivahtia vastaan, tuloksena HaHen tasoitus 1-1. Tämä ei lannistanut Pakaa vaan tytöt jatkoivat peliään hyvällä tatsilla toisen erän loppuun saakka. Kolmas erä käynnistyi HaHen voimakkaalla painostuksella, Pakan tytöt taistelivat, mutta maalin edustalle unohtui vastustaja vartioimatta ja niin HaHe hyvällä poikkisyötöllä maalin eteen siirsi HaHen 2-1 johtoon. Myllytys Pakan päässä jatkui, Paka pelasi hyvää puolustusta, kunnes parin minuutin kuluttua edellisestä maalista HaHen onnistui pukata pallo maaliin maalinedusruuhkassa pallon pyöriessä pelaajien jaloissa. Pikku hiljaa Paka taas sai otteen omasta hyökkäyspelistä. 41 peliminuutin kohdalla Eevi jälleen hyvällä liikkeellä nosti pallon ylös, onnistunut poikkisyöttö ja Nelliltä pallo maaliin. Vastustajan ottaessa aikalisän sovimme pelaajien kanssa, että mikäli peli ei ole tasan, niin yritetään kuudella kenttäpelaajalla viimeisen minuutin aikana. Siten kun peliaikaa oli enää minuutti, otettiin maalivahti sivuun ja kuudes pelaaja kentälle. Viimeisen minuutin aikana Paka hallitsi palloa suvereenisti ja laukauksia kohden vastustajan maalia tehtiin, mutta palloa ei maaliin saatu ja niin eka pelistä HaHea vastaan tappio 2-3.

Pukukopissa käytiin neuvonpitoa seuraavaa peliä ajatellen. Ensimmäisessä pelissä tytöt pelasi kahdella sentterillä Tervon Aadan ja Nevanperän Julian toimiessa senttereinä, vasemmalla laidalla hyökkääjinä toimivat Veteläisen Ella, Nevalan Senni ja Eevi, oikealla vastaavasti Rontin Sofia, Raistakan Ella ja Nelli, pakkeina Kaartisen Jenna, Mustosen Johanna, Heiskasen Wiivi ja Säkkisen Emma. Ongelmia pelissä oli tuottanut löytää oma pelaaja, kun setteri vaihtuikin kesken kaiken. Tämä näkyi ja niin päädyttiin kolmeen hyökkäysketjuun ja kolmeen pakkiin OLS:n peliin. Vielä hyvän perustelun jälkeen vaihdettiin hyökkääjiltä laitoja Sennin siirtyessä oikealle ja Johannan vasemmalle. Nelli siirtyi puolustukseen ja Wiivi sentteriksi ja niin Paka oli valmis vajaan tunnin kuluttua alkavaan uuteen koitokseen.

Peli OLS:ia vastaan käynnistyi selkeästi paremmalla hyökkäyspelillä, syötöt löysivät nyt paremmin omat pelaajat. Pakan onnistui kehittää hyviä vahvoja hyökkäyksiä vastustajan maalille ja vastaavasti onnistunutta puolustustyötä tehneet Jenna, Emma ja Nelli saivat nostettua palloa ylös kohden vastustajan päätyä. Peli oli tasaista ja maalitonta, Pakan ollessa hienokseltaan jopa vahvempi, kunnes ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla OLS:in onnistui sivusta vahvan maskin takaa laukoa pallo suoraan maalin takareunalle. Toiseen erään lähdettiin siten OLS:n johdolla 1-0. Peli alkoi jälleen Pakan osalta vahvana, edellinen maali ei ollut lamaannuttanut. Paka taisteli hyvin, mutta jo parin minuutin kuluttua erän alusta OLS onnistui jälleen saman tyyppisen vahvan maskin takaa laukomaan pallon maaliin. Pakan tytöillä oli jäänyt maalin kulman vartiointi, josta katkera muistutus. Pakan hyvät hyökkäykset kohden vastustajan maalia jatkui, mutta laukaukset kilpistyivät maalivahtiin, kunnes 20. peliminuutin kohdalla Wiivi sai syötön Johannalta ja nosti pallon tarkasti maalivahdin ohi takakulmaan. Loppuerä sujui tasaisena vääntönä, pelin aaltoillessa kentän päästä päähän. Kolmannessa erässä peli pysyi edelleen tasaisena, kummankaan joukkueen ollessa toistaan vahvempi.  Erän loppupuolella OLS jälleen laukoi hieman sivusta kohden Pakan maalia, Emmi onnistui torjumaan, mutta sitten pallo pomppasi Emmin kädestä maaliin ja näin OLS johti 3-1. Tämä jäi myös lopputulokseksi.

Pakan tytöillä oli vahvaa sisukasta taistelua molemmissa peleissä. Seuraava kerta samoja vastustajia vastaan on jo tulevana lauantaina 3.2, jolloin Pakan tytöt matkustavat Haukiputaalle.