• Etusivu
  • C-tytöt
  • Salibandyn D -tytöille täysi pistepotti vuoden ensimmäisestä turnauksesta

Salibandyn D -tytöille täysi pistepotti vuoden ensimmäisestä turnauksesta

D -tyttöjen vuosi Pohjois-Suomen aluesarjapelien osalta käynnistyi 7.1.18 Kemissä, ennen kuin joululomakaan ehti päättyä. Huolimatta pitkästä etäisyydestä pelipaikalle, myös kannustajia oli mukana. Pelivastustajia Kemissä Limingan ja Kajaanin D -tyttöjoukkueet. Kuva-arkisto

Päivän ensimmäinen ottelu LMN: n tyttöjä vastaan käynnistyi Limingan vahvalla otteella. Liminka painoi päälle ja Pakan tytöt joutuivat pelaamaan ensisijaisesti puolustuspainoista peliä. Limingan alkuponnistus tuotti tulosta ja maalin jo parin minuutin kuluttua aloituksesta. Erän puolivälissä Pakan tyttöjen elimistö heräsi ja alkoi taistelu. Kova taistelu tuotti tulosta ja erän viimeisellä minuutilla Pakan onnistui avata maalitili Tervon Aadan laukoessa onnistuneesti Nevalan Sennin syötöstä.

Toisessa erässä Pakan tytöt pelasivat heti alusta alkaen vahvaa peliä, mutta näin myös Liminka. Peli aaltoili päästä toiseen ja maalivahdit joutuivat tarkkaan seuraamaan pelin etenemistä. Ajassa 20.28 Pakan Nelli Nevalan onnistui tehdä läpiajo, josta tuloksena Pakalle johtomaali. Maali jäi erän ainoaksi ja näin siirryttiin kolmanteen erään Pakan johtaessa.

Kolmannessa erässä Liminka jälleen aloitti vahvalla painostuksella. Pakan tytöillä askel alkoi hieman painaa ja tämä mahdollisti Limingan vahvat maalintekoyritykset Pakan maalilla. Liminka tasoittikin 2-2 kohta kolmannen erän alussa. Tämä ei lannistanut tyttöjä vaan taisteluhenki vahvistui jälleen. Ei mennyt kuin kolme minuuttia Limingan maalista, kun Pakan Sofia Rontti Nevalan Sennin syötön jatkeena laukaisi pallon kohden maalia, josta Pakalle jälleen johtomaali. Vahva maalihakuisuus tuotti sen, että Pakan maalilla oli ajoittain hyvin vaarallisia tilanteita Limingan tasoitusmaalille. Jännitys pelin lopputuloksesta vain tiivistyi, kun erän lopulla Paka sai jäähyn. Tyttöjen alivoimapeli oli kuitenkin erittäin onnistunutta, eikä vastustaja juurikaan päässyt maalia yrittämään. Näin Pakan tyttöjen kova taistelu tuotti voiton ja kaksi sarjapistettä.

Toisen pelin tytöt pelasivat Papasta vastaan, joka on salibandykokemukseltaan tuoreempi joukkue kuin Pakan D -tytöt. Ensimmäisen erän alkuminuutista alkaen Pakan tytöt painostivat ja peli pyöri lähes täysin Papaksen kenttäalueella. Laukaisuja kohden Papaksen maalia oli runsaasti, mutta kehikon sisään pallot eivät menneet, sillä maalivahti onnistui kerran tosiensa jälkeen torjumaan koviakin vetoja. 11 minuutin kohdalla Papaksen joukkueen pelaajan onnistui karata Pakan pelaajilta ja yllättää Pakan maalivahti onnistuneella hyvällä vedolla. Pakalle ei maalia ensimmäisessä erässä tullut ja niin Papas pelitilanteisiin nähden yllättäen johti toiseen erään mennessä. Tauolla tytöt totesivat, että peliä oli vaikea pelata, kun vastustaja ei pelaakaan niin kuin edellinen vastustaja, vauhti hitaampaa, kovia kaksinkamppailuja huomattavasti vähemmän. Käytiin keskustelua oman pelin pelaamisesta ja pelin rauhoittamisesta. Tämäkö vai mikä tuotti tulosta, sillä toisessa erässä Paka aloitti maalitykityksen tehden viisi maalia erän aikana, Papaksen tehdessä yhden. Toisen erän maaleista Tervon Aada teki kaksi, toisen Raistakan Ellan syötöstä, Rontin Sofia kaksi, toisen Tervon Aadan syötöstä ja Nevanperän Julia yhden, Veteläisen Ellan syötöstä. Kolmannessa erässä Paka painoi edelleen päälle, tehden vielä kaksi maalia. Raistakan Ellan vastatessa toisesta ja toisesta Rontin Sofia, joka sanojensa mukaan vain viskaisi pallon kohden vastustajan tyhjää maalia onnistuneesti. Tämän jälkeen Pakan tytöt hieman hölläsivät ja alkoivat varmistelemaan, jonka seurauksena Papas pääsi jälleen yllättämään. Lopputulos Pakalle 7-3.

Pelien aikana Pakan maalilla Hokkisen Emmi teki kerrassaan loistavia torjuntoja koko ajan ja etenkin eka pelin viimeisessä erässä hän Limingan yhden maalintekoyrityksen aikana torjui vähintään neljä kertaa vaikeita ala- ja yläkulmiin suuntautuneita vetoja. Kädet ja jalat toimi. Tytöillä luonnistui hyvin yhteen pelaaminen, syöttelyt sujuivat ja tilanteita maalinkulmalla hyvän yhteen pelaamisen tuotoksena saatiin hyvin aikaiseksi. Puolustuksessa pelanneet Kaartisen Jenna, Nevalan Nelli ja Pitkäsen Lumi taistelivat pallosta ja pelitilanteiden eteenpäin saattamisesta uhrautuvasti loppuun saakka. Hyökkäyspäässä Nevalan Sennin, Nevanperän Julian, Raistakan Ellan, Rontin Sofian, Tervon Aadan ja Veteläisen Ellan vahvuutena on erittäin kova taistelutahto, periksi ei anneta ja taistelu pallosta viedään loppuun. Näin myös näissä peleissä. Sarjassa tytöt toisena, ollen tasapisteissä johtavan ja kolmannen joukkueen kanssa.