Syysturnaus Kuusamossa 7.-8.9.2019

Pölkky Kuusamo emännöi kaksipäiväistä harjoitusturnausta, johon olivat saapuneet LiigaPloki Pihtiputaalta ja WoVo Rovaniemeltä. Joukkueet pelasivat kaksinkertaisen sarjan kolmieräisin otteluin. Turnauksessa nähtiin hyviä kamppailuita ja tiukkoja eriä sekä todella pitkiä, hienoja palloralleja.

Pölkky Kuusamo pelasi turnauksen ilman erätappioita. Ploki ja WoVo pelasivat ristiin keskinäiset ottelunsa, joista ensimmäisen voitti WoVo lauantaina erin 2-1 ja sunnuntaina Ploki puolestaan 3-0. Turnauksen loppujärjestys oli tällöin: 1. Pölkky, 2. LiigaPloki ja 3. WoVo.

Viimeisen pelin jälkeen haastateltavina olivat Pölkky Kuusamon päävalmentaja Timo Tolvanen ja WoVon päävalmentaja Tuomas Alatalalo.

Dole, millaisia ajatuksia päävalmentajalla on  viikonlopun ja neljän pelin jälkeen - mikä pelissä hyvää ja mikä vaatii vielä hiomista?

- Päällimmäisenä ajatuksena on hyvä fiilis yleisilmeestä sekä upeasta taistelusta. Harjoitusturnauksessa voitiin kokeilla tiettyjä asioita ja saimme valmennukselle lisää tietoa joukkueesta.

- Pelaajille tuli taas runasaasti uusia juttuja jotka liittyvät meidän pelaamiseen, mutta yllättävän nopeasti he alkoivat niitä toteuttamaan. Moni yksityiskohta parani jo viikonlopun aikana, mutta vielä on runsaasti asioita joiden suhteen voidaan olla parempia ja huolellisempia.
 
- Tyytyväinen täytyy olla myös siitä, että vaikka pelaavaa seitsikkoa vaihdeltiin, niin pelin taso ei siitä juuri muuttuunut ja onnistumisia tuli jokaiselle. Erityisen tyytyväinen olen syöttöpeliimme ja turnauksen aikana parantuneeseen torjunta-puolustukseen.

Miten treenit jatkuvat tästä eteen päin ennen kauden alkua?

- Matkustamme keskiviikkona Puolaan, missä leireilemme viikon verran. Viikon aikana pelaamme yhteensä kuusi peliä, joten varmasti päästään ajamaan lisää juttuja peliin ja hiottua palasia kohdilleen. Ja näen reissun tärkeänä myös joukkuehengen kannalta, kun olemme yhdessä tiivisti viikon ajan. Ja uskoisin, että kohtaamme viikon aikana kovia joukkueita jolloin pääsemme mittaamaan lisää omaa pelaamisen tasoamme.

- Lisäksi saamme viimeisen jäsenen mukaan joukkueeseen, kun Libero Nikolina Bozicevic liittyy ryhmäämme Puolassa. -Hommia riittää, mutta porukka on kyllä työteliäs, joten tästä on hyvä jatkaa!

Ja sitten Tuomas - ajoittain pelinne kulki jo aika mallikkaastikin ja tänään nähtiin Pölkkyä vastaan keskitorjujalta (Jordan) huippupelastuksia. Millaisia mietteitä turnauksesta?

- Vähän kaksijakoiset fiilikset, lauantaina pystyttiin toteuttamaan varsin mukavasti niitä asioita joita haluttiinkin. Sunnuntaina oli paljon vaikeampaa, peli ailahteli liikaa. Mukavaa, että kuitenkin yksi voitto saatiin, toivottavasti se toi itseluottamusta pelaajille.

Tulokset

Lauantai:
Pölkky-Ploki 3-0 (25-15, 25-19, 25-18).
WoVo-Ploki 2-1 (18-25, 25-20, 27-25).
Pölkky-WoVo 3-0 (25-21, 25-22, 25-19).

Sunnuntai:
Ploki - Pölkky 0-3 (25-27, 25-27, 19-25).
Ploki - WoVo 3-0 (25-17, 25-16, 26-24).
WoVo - Pölkky 0-3 (13-25, 20-25,13-25).

Loppujärjestys (1p/erävoitto):
1. Pölkky 12p
2. Ploki 4p
3. WoVo 2p