Timo Tolvanen Pölkyn päävalmentajaksi

Pölkky Kuusamo tiedottaa: Pölkyn päävalmentajaksi Timo ”Dole” Tolvanen.
 
Pölkky Kuusamo ja Timo Tolvanen ovat solmineet ensi kauden kattavan päävalmentajasopimuksen. Tolvanen siirtyy Kuusamoon miesten Mestaruusliigan Savo Volleyn apuvalmentajan paikalta. Kaudella 2017-2018 Tolvanen johti päävalmentajana Sampo Volleyn pronssimitaleille. Tolvanen tunnetaan myös pitkästä pelaajaurastaan, johon sisältyi mm. 10 Mestaruusliiga-mitalia sekä 70 A-maaottelua.
 
Seuraavassa Dolen ajatuksia sopimuksesta:
”Olen erittäin kiitollinen Kuusamon Pölkylle, että he olivat kiinnostuneet minun palveluksistani valmennuksen osalta tulevalle kaudelle. Punnitsin muutamien vaihtoehtojen välillä, mutta Pölkyn lähestyminen sykähdytti ylivoimaisesti eniten. Pääsen loistaviin olosuhteisiin tekemään ja toteuttamaan haavettani päätoimisena valmentajana. Tästä myös iso kiitos nykyiselle siviilityöantajalleni Grano Oy:lle, joka mahdollisti siirtymiseni Kuusamoon.
 
Kuusamossa on olosuhteet harjoitteluun ja pelaamiseen kunnossa, mikä antaa mahdollisuuden laadukkaaseen työhön. Lisäksi kuulemani palaute seurasta on ollut pelkästään positiivista. Viime vuonna voitettu pronssi-mitali on tuonut vaan entisestään nostetta seuran tekemiseen ja haluamme yhdessä ottaa ”napsun” ylöspäin!
 
Joukkueen rakentamisessa ollaan hyvässä aikataulussa ja kiinnostavia nimiä on neuvotteluissa esillä. Harri (joukkueen manageri Harri Määttä) on ollut isossa roolissa joukkueen kokoamisessa ja jatkamme työtä nyt yhdessä mahdollisimman laadukkaan nipun kokoamiseksi.
 
Valmennusfilosofiassani tärkeimpiä juttuja ovat asenne, tunne ja periksiantamattomuus. Tehdään töitä hyvällä ilmeellä ja huumorilla, mutta aina täysillä! Minulle koko ryhmän toimiminen yhdessä on tärkein osa kokonaisuutta. Haluan antaa jokaiselle vastuuta ja roolia omissa vahvuuksissaan. En malta odottaa, että saadaan joukkue kasaan ja päästään hommiin reenisalille!”
 
Timo Tolvanen
Pelaajaura
Yhteensä 706 miesten liigaottelua
5 SM-kultaa
4 SM-hopeaa
1 SM-pronssi
5 Suomen Cupin mestaruutta
5 Suomen Cupin hopeaa
Mestaruusliigan tähtiseitsikossa 2000, 2001, 2003, 2005
Kuukauden pelaaja mestaruusliigassa 2005 ja 2008
 
Maajoukkue
1999–2006, 2014
Yhteensä 70 A-maaottelua
Mukana 2014 Puolan MM- kisoissa, jossa saavutuksena 9. sija
 
Valmennusura
2018-2019 Savo Volley / apuvalmentaja / Miesten Mestaruusliiga
2017-2018 Sampo Volley / päävalmentaja / Miesten mestaruusliiga
2016-2017 Puijo Wolley / päävalmentaja / Naisten 1 – sarja