Pölkky - LP-Vampula 3-1

Kuusamossa pelattiin todellista playoffs-kamppailua
 
Pölkky Kuusamo ja LP-Vampula pelasivat todellista playoffsia, jossa ei juuri tyylipisteitä jaettu. Kummankin joukkueen peli oli ailahtelevaa hyvine ja huonoine hetkineen. Pölkky teki huonoimmassakin erässään enemmän hyökkäyspisteitä kuin vastustaja parhaimmassa, mutta Vampula sai kotijoukkueen virheillä omaan pelaamiseen runsaasti tasoitusta.
 
LP-Vampula tuli ensimmäiseen erään varsin hyvällä itseluottamuksella ja veikin erän jatkopalloilla 25-27. Ottelun epävarmemmin aloittanut Pölkky Kuusamo nousi vielä toisen erän 1-8 tappioasemasta erävoittoon ja veikin avauserän jälkeiset kolme erää pistein 25-22, 25-21, 25-22. Otteluvoitot ovat nyt Pölkyn eduksi 2-1 ja LP-Vampulan pitää voittaa Pölkyn tiputtamiseksi molemmat jäljellä olevat ottelut, kun taas Pölkylle riittää välieräpaikkaan yksi voitto. Sarja on siis perjataina Pölkylle Huittisissa erä- ja ottelupallotilanteessa.
 
Pölkyn parhaana palkittiin syöttöruudussa illasta toiseen vakuuttavaa jälkeä tehnyt Jonna Wasserfaller (12/+9). Tänään hänelle kirjattiin 5 syöttöpistettä, kolme torjuntaa ja neljä onnistunutta keskihyökkäystä. LP-Vampulan parhaana palkittiin 5 torjuntaa ja 50 % hyökkäystehoin onnistunut keskitorjuja Claire Felix (14/+12).
 
Puolivälieräsarja on siis katkolla Pölkylle perjantaina Tahto Areenalla. Jos perjantain jälkeen voitot ovat tasan, viides ja ratkaiseva ottelu pelataan sunnuntaina klo 17 alkaen Kuusamossa.
 
Jonna Wasserfaller, Pölkky:
- Molempien joukkueiden peli oli vuoristorataa, välillä hyvää peliä ja välillä taas huonoa. Oman joukkueen pelaajilla oli huonoja hetkiä, mutta autoimme heitä vuorollaan ja onnistuimme voittoon asti. Tiukassa paikassakin syöttäessä ei katsota tulostauluun vaan laitetaan kaikki peliin.
 
Claire Felix, Vampula:
- Meillä oli hetkemme ja mahdollisuus ottaa ote pelistä, mutta harmittaa tietenkin hävitä peli. Omaan peliin olen tyytyväinen, mutta ei riittänyt joukkueen voittoon.
 
Zvonko Nikolic, päävalmentaja Pölkky:
- Kumpikaan joukkue ei pelannut omalla tasollaan, molemmilla oli omat hyvät hetkensä. Vastaanotto ja hakkuripelimme olisi pitänyt olla hieman parempaa. Minna Uusi-Illikaiselta hyvä esitys, vaikka hän ei ole vielä juurikaan pelannut tällä sarjatasolla.
 
Darko Dobreskov, päävalmentaja LP-Vampula:
- Kovin pitkään en ole valmentanut naisjoukkueita, mutta silti en ole vielä tällaista peliä nähnyt aikaisemmin. Ensimmäien erä voitettiin vähän tuurillakin ja kolmessa seuraavassa ote oli meillä, mutta peli tökkäsi tietyissä paikoissa. Selkein ero joukkueiden välillä oli nelospaikan hyökkäyksissä, joissa Pölkyn Adeja Lambert onnistui meitä paremmin.
 
Parhaat pelaajat:
- Wasserfaller Pölkky, Felix LP-Vampula
 
Pölkky: Lambert 27/+13, Kjelstrup 19/+6, Wasserfaller 12/+9
Vampula: Andrikopoulou 16/+12, Felix 15/+13, Bright 13/+1
 
Katsojia 428.