Pölkky - LP Viesti 1-3

Kuusamossa nähtiin kaksi erää todella hyvää lentopalloa
 
Pölkky Kuusamo pelasi runkosarjan viimeisen ottelunsa LP Viestiä vastaan. Ottelu meni vierasjoukkueelle numeroin 1-3 (25-21, 16-25, 7-25, 20-25). Molemmat joukkueet pelasivat kutakuinkin parhaalla kokoonpanollaan. Kotijoukkueesta keskitorjuja Nea Haatainen pelasi koko ottelun Mia Swaneganin seuratessa ottelua sivusta.
 
Molemmat joukkueet tekivät ensimmäiseen erään 6 syöttövirhettä ja peli näytti sen takia virheherkältä molemmilla joukkueilla. Kotijoukkueen vastaanotto toimi ja etenkin Pölkyn Adeja Lambert ja Trine Kjelstrup löivät palloa surutta lattiaan.
 
Toiseen erään vierasjoukkue LP Viesti paransi syöttöään ja ensimmäisessä erässä hyppysyöttöjä pitkäksi syötellyt Lena Lymareva-Flink vaihtoi syötön tuhoisaan hyppyleijaan syöttäen kolme perättäistä ässäsyöttä 3-3 tasatilanteesta alkaen. Lymarevan ässien määrä oli ottelussa yhteensä viisi ja koko joukkueen 18. Pölkyn vastaanoton horjuessa toisessa ja kolmannessa erässä joukkue ei päässyt kunnon hyökkäystilanteisiin ja ottelun hallinta siirtyi vierasjoukkueelle.
 
Neljäs erä oli kotijoukkueen hallintaa kahden-kolmen pisteen etumatkalla, mutta Lymarevan kahdella ässällä LP Viesti meni 18-20 johtoon ja samalla syöttövuorolla vielä Pölkyn aikalisän jälkeen 18-23 johtoon. Piste-ero pysyi samana ja ratkaisuerä vieraalle 20-25.
 
Ottelussa nähtiin kaksi erittäin hyvää liberoa vastakkain ja PROLibero-raati päätyi Hillaelina Hämäläisen paremmuuteen niukalla erolla nopeajalkaisten jujujen poiminnan sekä muutenkin virheettömän pelaamisen takia. Kotijoukkueen Kristen Moncks pelasi myös loisto-ottelun poimien kovia hyökkäyksiä ylös sekä 19 vastaanottoa 68 % tarkkuudella. Vastaanottovirheet merkattiin tilastoihin pelaajien väliin tulleista aloituksista.
 
Kertu Laak, LP Viesti:
- Pelin tasomme vaihteli ja ensimmäisessä erässä odottelimme, mutta saimme seuraaviin eriin pelin hallintaamme. Omassa pelissä pääsin edellisestä pelistä askeleita parempaan.
 
Adeja Lambert, Pölkky:
- Ensimmisessä erässä kontrolloimme hyvin peliä, mutta tasomme laski pelin edetessä. Tämä ei ollut missään nimessä parhaita pelejämme. Omaan hyökkäyspeliin olen tyytyväinen, mutta muulta osin on parannettavaa.
 
Tomi Lemminkäinen, päävalmentaja LP Viesti:
- Pölkky pelasi ensimmäisen erän hyvin ja ansaitsi siinä voittonsa. Hyökkäyspelimme oli ok vähillä virheillä, mutta syöttö- ja torjuntapelimme ei niinkään. Puhuimme syötöstä ja saimme sitä parannettua seuraaviin eriin sekä vastustajan oikeat pelaajat liikkeelle. Molemmilta passareilta mainio peli sekä Hillaelina Hämäläiseltä hyvä onnistuminen.
 
Zvonko Nikolic, päävalmentaja Pölkky:
- Onnittelut LP Viestille voitosta. Ensimmäisen erän jälkeen menetimme kontrollin pelistämme ja Viesti sai hallinnan kaikilla osa-alueilla. Meille hyvä oppitunti runkosarjan päätteeksi ennen pudotuspelejä.
 
Parhaat pelaajat:
- Lambert Pölkky, Laak Viesti
 
Pölkky: Lambert 22/+16, Kjelstrup 15/+4, Wasserfaller 6/+1
Viesti: Laak 22/+16, Lymareva-Flink 13/+8, Czakan 12/+9
 
LähiTapiola pistekisa:
3 Laak, LP Viesti
2 Lambert, Pölkky
1 Rosenthal, LP Viesti
 
PROLibero Hämäläinen, Viesti
 
Katsojia 371.