Pölkky - LP Kangasala 1-3

Pölkky Kuusamo ja LP Kangasala kävivät hyvän taistelun sarjapisteistä
 
Vahvasti pelannut LP Kangasala haki pisteet Kuusamosta erin 1-3 (23-25, 25-9, 14-25, 25-27).
Ensimmäinen erä alkoi tasaisesti 3-3, jonka jälkeen kotijoukku otti aikalisän 3-6 tappiolla. Pölkky kavensi Mia Swaneganin satasen hyökkäyksellä 6-7:ksi ja seuraavan kerran Mian kahdella hyökkäyspisteellä lukemiin 12-13. Trine Kjelstrup tasoitti ässäsyötöllään ja Pölkky siirtyi 14-13 ottelun alun erinomaisesti pelanneen Essi Helmisen torjuntapisteellä. Erää pelattiin vaihtopalloilla aivan ratkaisupisteisiin asti. Pölkky teki erään 15 hyökkäyspistettä vastustajan 14 vastaan, mutta syöttövirheitä tuli puolestaan kaksi enemmän. Erä meni kotijoukkueen virheillä vastustajalle 23-25. Lopussa tasatilanteesta ensin oma syöttövirhe ja eräpallossa hyökkäysvirhe.
 
Toinen erän alku oli Pölkyltä vahvaa syöttöpeliä. Tilanteessa 7-3 Jonna Wasserfaller ja Trine Kjelstrup olivat tehneet jo kumpikin kaksi pistettä aloitussyötöillä. Mia Swanegan laittoi myös kaksi perättäistä syöttöä kenttään tulostaulun näyttäessä kotijoukkueen murskajohtoa 16-5. Pölkyn vahva vire päättyi joukkueen kapteenin Essi Helmisen pahan näköiseen loukkaantumiseen erän lopulla 23-8 tilanteessa. Peli oli kauan poikki, kun Essin vääntynyttä jalkaa hoidettiin ensin kentällä ja hänet kiidätettin ambulanssilla jatkohoitoon. Todella valitettava tapahtuma juuri kun Essi oli kuntoutunut edellisestä loukkaantumisesta ja pelasi erinomaista ottelua tuossa vaiheessa pistein 10 (+5), 67 % vastaanotto, 53 % hyökkäystehot ja kaksi torjuntaa. Tsemppiä ja paranemista Essille, kotiyleisön suosikkipelaajalle. Erän loppulukemat 25-9 kotijoukkueelle.
 
Kolmas erä oli toisen toisinto ja meni puolestaan vierajoukkueen komennossa. Neljäs erä oli tasaista taistelua alusta loppuun. Molemmat joukkeet pääsivät erän kuluessa muutaman pisteen karkumatkalle, mutta kaveri kuroi kummllakin kertaa eron kiinni. Tasainen erä päättyi jatkopalloilla 25-27 vierasjoukkueelle ja samoin koko ottelu erin 1-3.
 
Kotijoukkueen tuore päävalmentaja Zvonko Nikolic selvisi ottelusta puhtain paperein. Valmentaja piti tiukasti pelaajiensa puolta ja ohjeisti joukkuettaan aktiivisesti läpi ottelun. LP Kangasalan hakkuri Nikki Taylor ja keskipelaaja Kayla Haneline olivat ratkaisupaikoissa kovia.
 
Mita Uiato, LPK:
- Meiltä hyvä joukkuepeli, ja olimme energisiä. Pelasimme joukkueena hyvin ja pystyimme tiukoissa erissä kääntämään itselle. Kummallakin joukkueella oli hyviä ja huonoja jaksoja. Välillä vastaanotto oli hyvä ja jaksoja joissa taas vaikeuksia.
 
Mia Swanegan, Pölkky:
- Kovat odotukset peliin, mutta emme pystyneet niitä täyttämään. Töitä pitää tehdä, että nostamme tasoamme loppukauden tärkeimmissä peleissä. Omassa pelissä oli energiaa ja yhteispeli passarin kanssa toimi hyvin. Ihan tyytyväinen omaan pelaamisen syöttövirheitä (2 kpl) lukuunottamatta.
 
Arttu Keränen, päävalmentaja LPK:
- Ensimmäinen erä oli tasokas muuten, mutta syöttövirheitä molemmilla. Toinen ja kolmas erä meni ristiin, jolloin toisella joukkueella onnistui kaikki ja toisella ei mikään. Neljäs erä aloitettiin kohtalaisen vahvasti. Tuli paljon huolimattomuusvirheitä.
 
Zvonko Nikolic, päävalmentaja Pölkky:
- Valmentajan työ on erilaista kuin mikä tahansa työ ja valmentajalle tulee paineita tietenkin. Odotin peliltä yhtä paljon kuin pelaajatkin, mtte emme saaneet vielä toteutettua. Pienistä asioista jäi kiinni. Toisessa erässä oli hyvä draivi päällä. Mia (Swanegan), Trine (Kjelstrup) ja Essi (Helminen) pelasivat hyvällä energialla. Essin loukkaantuminen toisen erän lopussa vaikutti pelaajiin ja oli hieman vaikeaa tulla takaisin peliin. Loukkaantuminen ei välttämättä ratkaissut peliä, mutta vaikutti toki osaltaan. Neljäs erä oli tasaista vääntöä.
- Aikalisillä käytiin pieniä yksityiskohtia läpi ja yritin valaa uskoa pelaajiin. Vähän jäi vielä vajaaksi hyvästä onnistumisesta.
 
Pisteet
Pölkky: Kjelstrup 21/+11, Swanegan 14/+12, Lambert 12/+4, Helminen 10/+5
LPK: Taylor 14/+10, Haneline 14/+5, Peit 10/-1, Ruuska 7/+1
 
VO Pö/LPK 56%/44%, Ä 12/1, SV 16/13, HY 36%/37%, T 6/8
 
Lähitapiolan pistekisa: 3 Uiato LPK, 2 Swanegan Pölkky, 1 Taylor LPK
 
PROLibero kisa: Moncks, Pölkky (vastaanotto 84%)
Parhaat pelaajat: Uiato LPK, Swanegan Pölkky
Katsojia 564.