Pölkky vs. Hämeenlinna 12.1.2019 klo 17.00

Pölkyn kevätkausi alkaa viime kevään mestaruusjoukkueen kohtaamisella
 
Hämeenlinnan Lentopallokerho käynnistää lentopallokevään pohjoisen kierroksellaan. Perjantaina joukkue pelaa Rovaniemellä WoVoa vastaan ja lauantaina klo 17 alkaen Kuusamossa Pölkyn vieraana. Sarjataulukossa joukkueet ovat perättäisillä sijoilla toinen ja kolmas. Hämeenlinnalla sarjapisteitä on 34 ja Pölkyllä 27. Ennen viikonlopun pelejä Pölkyllä on pelattuna yksi ottelu Hämeenlinnaa vähemmän. Pölkky Kuusamo ja Hämeenlinnan Lentopallokerho ovat naisissa ainoat vielä Euro-peleissä mukana olevat suomalaisjoukkueet.
 
Pölkky Kuusamo ja Hämeenlinna ovat kohdanneet kertaalleen viime lokakuun lopulla Elegia-Areenalla. Tällöin kotijoukke vei ottelun suoraan kolmessa erässä. Hämeenlinna päätti syyskauden komeasti kuudella voitolla, joista viisi oli puhtaita 3-0 voittoja. Viimeisen tappionsa joukkue koki LP Viestille marraskuun alkupuolella Salossa. Tällöin lukemat olivat 3-0 Viestin eduksi.
 
Syyskauden viimeisessä ottelussaan Hämeenlinna kaatoi LP Kangasalan vieraissa 3-1. Kyseisessä ottelussa joukkueen suurimman pistemäärän keräsi yleispelaajan ja hakkurin pelipaikoilla viihtyvä maajoukkuepaikkansa jo vakiinnuttanut Suvi Kokkonen (21/+12). Suurinta vastaanottovastuuta kantanut yleispelaaja Ronja Heikkiniemi teki puolestaan pisteet 14/+7. Ronjan saldoihin sisältyi joukkueensa ainoat kolme torjuntapistettä. Keskipelaajat Mara Green ja Kateryna Kalchenko tekivät pisteitä 13/+8 ja 11/+9 huikein hyökkäystehoin 71 % ja 63 %. Mara Green on tuttu pelaaja Kuusamossa pelasihan hän edellisellä kaudella Pölkyssä.
 
Pölkyn syyskausi päättyi myös mainiosti kolmella voitolla: 0-3 vierasvoitto Nurmosta, 3-1 kotivoitto LiigaPlokista ja 3-0 kotivoitto LP Kangasalasta. Myös Pölkyn viimeisin tappio oli 3-0 LP Viestille marraskuun lopulla Salossa. Viimeisessä syyskauden ottelussaan Pölkky kohtasi samoin LP Kangasalan. Ottelussa Pölkyn pisteahnein oli totuttuun tapaan pistepörssiä johtava hakkuri Trine Kjelstrup pistein 18/+8. Tässä ottelussa erittäin hyvän syyskauden pelannut Trine teki neljä syöttövirhettä, jotka himmensivät aavistuksen verran muuten oivaa pelisuoritusta. Seuraavana pisteissä oli yleispelaaja Adeja Lambert pistein 15/+10. Keskipelajat Jonna Wasserfaller teki pisteet 9/+8 ja joulukuun tähdistöön valittu Mia Swanegan 8/+7. Pölkyn kymmenestä ässäsyötöstä Veera Hämäläiselle kirjattiin viisi. Torjuntapisteitä joukkueelle kertyi yhteensä seitsemän.
 
Hämeenlinna pääsee polttamaan joulutauon aiheuttamat karstat piipustaan jo edellisenä iltana Rovaniemellä. Pölkyn vieraaksi saapuu siis kivenkova joukkue. Pölkky puolestaan on pelannut kotikentällään sitä paremmin, mitä kovempi joukkue on ollut vastassa. Selkeimmin tämä on näkynyt Challenge-Cupin otteluissa. Matteo Pentassuglian luotsaama joukkue saa kelpo haasteen Tuomas Alatalon valmentamasta Pölkky Kuusamosta.
 
Tervetuloa nauttimaan hienosta tunnelmasta ja kannustamaan kotijoukkueen edelleen voittokantaan!
 
Pölkky Kuusamo vs. Hämeenlinnan Lentopallokerho
La 12.1.2019 klo 17.00
Kuusamon Liikuntakeskus