Pölkky - LP Kangasala 17.12.2018 klo 18.30

Mestaruusliigan syyskauden loppuhuipennus Kuusamossa
 
Pölkky Kuusamolla on vielä kaksi koitosta jäljellä ennen joulutaukoa. Maanantaina Kuusamon liikuntakeskuksessa nähdään vieraana LP Kangasala ja keskiviikkona Challenge-Cupin ottelussa kreikkalainen AO Thiras. Seurattavana on siis kaksi huippulaadukasta lentopallo-ottelua.
 
Mestaruusliigassa Pölkky ja Kangasala ovat sijoilla 3 ja 5. Pölkyllä on sarjapisteitä 24 ja Kangasalla pisteen vähemmän 23. Väliin mahtuu vielä LP-Vampula tasapisteissä Pölkyn kanssa. Sarjataulukko on sijojen 3.-5. osalta tasainen ja maanantain ottelu on siis tärkeä mahdollista pudotuspelien kotietua ajatellen.
 
LP Kangasalan kauden alku oli vahva. Joukkue voitti kaikki vastustajansa siihen asti, kunnes kohtasi kotonaan Pölkyn noin kuukausi sitten. Tällöin Pölkky oli vahvempi erin 3-1. Tämän jälkeen Kangasala on joutunut antautumaan vielä kotonaan 0-3 LP Viestille, viime torstaina Huittisissa LP-Vampulalle 3-2 ja lauantaina kotonaan Hämeenlinnan Lentopallokerholle 1-3. Tappiopelien myötä syksyn liigakomeetta on saanut hienoista epävarmuutta peliinsä. Joukkueiden edellisen kohtaamisen jälkeen LP Viesti voitti Pölkyn Salossa 3-0, Pölkky puolestaan Nurmossa Jymyn 3-0 ja perjantaina Kuusamossa LiigaPlokin 3-1.
 
Pölkyn pelaajista suurimman pistemäärän 246 on tehnyt pistepörssiä johtava hakkuri Trine Kjelstrup. Seuraavana on syöttötilastoa dominoiva keskitorjuja Jonna Wasserfaller 143 pisteellä. Kolmantena 140 pisteellä yleispelaaja Adeja Lambert sekä neljäntenä keskitorjuja Mia Swanegan 137 pisteellä.
 
LP Kangasalan pistekuningatar on puolestaan pistepörssin kolmonen yleispelaaja Nette Peit pistein 231. Toisena on keskitorjujaksi hyvät pisteet tehnyt Kayla Haneline 149 pisteellä. Seuraavia sijoja pitävät yleispelaajat Jutta Riikonen (69 p.) sekä Vilma Ruuska (68 p.). Joukkueen hakkurina aloitti Jooa Hänninen (60 p.) ja hänet on korvannut 192 senttinen Nikki Taylor (58 p.).
 
Mielenkiintoinen seurattava pari passarien Pölkyn Jennifer Nogueras ja LP:n Mita Uiaton  lisäksi ovat Kangasalan libero Tiiamari Siveänen sekä Pölkyssä toisen liigapelinsä pelaava loukkaantuneen Eveliina Rautiaisen korvannut Kanadan maajoukkuelibero Kristen Moncks.
 
Kaikenkaikkiaan lupeissa on erittäin mielenkiintoinen lentopallo-ottelu.
 
Millä mielin LP Kangasalaa vastaan, Pölkyn valmentaja Tuomas Alatalo?
- Pihtipudasta vastaan pystyimme pelaamaan nousujohteisesti, yritetään jatkaa samalla ladulla. Kangasala on erittäin laadukas joukkue, passari Uiato pyörittää monipuolista peliä. Kärsivällisyys on tärkeää, vaikeilla hetkillä pitää luottaa että niistä päästään yli.
 
Miten vedät yhteen Pölkky Kuusamon tähän asti pelatun syyskauden?
- Hektinen syyskausi alkaa olla takana. Haasteita on riittänyt, on ollut loukkaantumisia. Ryhmäytyminen on vaatinut töitä, myös peli on ailahdellut. Mutta on meillä ollut myös ilon aiheita, niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Liigassa olemme vielä hyvin taistelussa neljän sakissa ja pudotuspelipaikka alkaa olla suht varma.
 
Tervetuloa nauttimaan mielenkiintoisesta lentopallo-ottelusta ja kannustamaan kotijoukkue voittoon!
 
Pölkky Kuusamo vs. LP Kangasala
Maanantaina 17.12.2018 klo 18.30
Kuusamon liikuntakeskus