Pölkky - LiigaPloki 14.12.2018 klo 18.30

Pölkyllä jälleen revanssin paikka LiigaPlokia vastaan

Pölkky Kuusamo palaa liigapelien pariin kotiluolaansa reilun kuukauden jälkeen. Väliin on mahtunut Euro-pelien lisäksi neljä liigapeliä vieraskentillä. Näistä peleistä LP Viesti oli kotonaan kahteen kertaan parempi 3-0 voitoin, Pölkky puolestaan haki 3-1 vierasvoiton LP Kangasalasta ja 3-0 lukemin Nurmosta. Kangasala kärsi kauden ensimmäisen tappionsa juuri Pölkkyä vastaan kotikentällään.

LiigaPloki on ottanut kahdessa viimeisessä kotipelissään 3-0 voitot sarjan häntäpään joukkueisiin kuuluvista Nurmosta ja WoVosta. Näitä ennen joukkue koki seitsemän ottelun mittaisen tappioputken.

Pölkky ja Ploki ovat kohdanneet jo kahteen kertaan. Kauden avauspelissään Pölkky koki 2-3 tappion Pihtiputaalla. Ploki puolestaan otti reilun 3-0 selkäsaunan Pölkyn kotikentällä marraskuun alkupäivinä. Sarjataulukossa joukkueet ovat perättäisillä sijoilla, Pölkky viidentenä 21 sarjapisteellä ja Ploki kuudentena 15 sarjapisteen kera. Plokilla on yksi ottelu enemmän pelattuna.

Joukkueet kohtasivat maanantaina Pihtiputaalla. Tällöin Ploki pudotti Pölkyn Suomen Cupin puolivälierässä jatkosta 3-2 erälukemin. Pölkky ei pystynyt tavanomaiseen peliesitykseensä, kuten vaikkapa Euro-peleissä on nähty. Tuomas Alatalo ei osannut tuoreeltaan sanoa, oliko joukkue väsynyt fyysisesti vaiko mentaalipuolelta. Alatalo harmitteli erityisesti perättäisten helppopallojen tippumista omaan kenttään.  Runsas matkustamien ja siitä aiheutuva harjoittelemattomuus näkyivät selkeästi peliesityksessä, akut olivat puoliksi tyhjät. Pölkky ei pystynyt syötöllään horjuttamaan Plokin vastaanottoa, vaan syöttö oli joko helppo tai päättyi syöttövirheeseen (yht. 17). Pölkyn hyökkäyskone toimi myös epätavallisen ailahtelevasti ja hyökkäysvirheitä joukkue tehtaili samoin 17 kpl.

Tällä viikolla Pölkky on päässyt taas harjoittelemaan ja odotettavissa on ärhäkkä paluu kotiyleisön eteen. Vielä pitää jaksaa kaivaa energiaa kolmeen peliin ennen joulutaukoa. Perjantaina vastassa on LiigaPloki, maanantaina on puolestaan rästipeli LP Kangasalaa vastaan ja sokerina pohjalla keskiviikkona 19.12. Challenge-Cupin ottelu Kreikan AO Thirasia vastaan. Koillismaalaista lentopalloyleisöä kestitään maukkailla otteluilla ennen joulua. Kaksi liigapeliä toimivat myös katsojille oivallisina kannustusharjoitteina Euro-peliä varten.

Tervetuloa mukaan huikeaan kamppailuun voitosta ja sarjapisteistä!

Pölkky Kuusamo vs. LiigaPloki
Perjantaina 14.12.2018 klo 18.30
Kuusamon liikuntakeskus