Pölkky - Vampula 3-0

 Pölkyn rutiini riitti LP-Vampulaa vastaan.
 
Kotijoukkue Pölkky Kuusamo pelasi varsin hyvää peruspeliä, eikä vierasjoukkue LP Vampulan tason nosto kolmanteen erään riittänyt erävoittoon asti. Kolmannessa erässä saatiin kunnon taistelua kentälle ja varsin runsaslukuinen yleisö kannusti joukkueita hyviin pelisuorituksiin.
 
Ottelu käynnistyi kotijoukkueen Malina Terrellin syöttövuorolla ja Pölkky johti erää Mara Greenin torjuntapisteen jälkeen 3-0. Arttu Keränen otti vierasjoukkueelle jo toisen aikalisän oman joukkueen hyökkäysvirheen perään tilanteessa 10-3. Essi Helminen pelasi erittäin pirteästi ja Essin kahden ässäsyötön seurauksena Pölkky johti erää jo 19-10. Pelin alkuosan kulkua kuvaten erä päättyi vierasjoukkueen hyökkäysvirheeseen tulostaulun näyttäessä lukemat 25-12.
 
Toisen erän alku oli myös kotijoukkueen. LP-Vampulan ensimmäisellä aikalisällä Pölkyn johto oli 6-1. Olena Prokopenkon puhkoessa kenttää 6-paikan hyökkäyksellä lukemat 13-5 riittivät valmentaja Keräselle toisen aikalisän merkiksi. Tuomas Alatalo antoi Pölkyn 15-vuotiaalle kehityspelaaja Petra Tauriaiselle mahdollisuuden mennä syöttämään eräpallotilanteessa ja hyvinhän syöttö sujuikin. LP-Vampulan vastaanotto tuli kotijoukkueelle vastapalloksi ja Malina Terrell päätti erän lukemiin 25-15.
 
Vierasjoukkue tuli kolmanteen erään varsin päättäväisesti. Roosa Nieminen vei joukkueensa Veda Mansikkaviidan tarjoilemasta takapaterista 0-1 johtoon. Pölkky roikkui pisteen perässä vielä Olena Prokopenkon ässäsyötön jälkeen tilanteessa 6-7. Terrellin ja Prokopenkon hyökkäysvirheiden jälkeen Tuomas Alatalo otti toisen aikalisänsä 12-18 tappioasemassa. Ero kasvoi vielä yhdellä pisteellä, mutta takaa-ajo käynnistyi Nea Haataisen syöttövuorolla. Petra Tauriainen tuli syöttämään tilanteesa 15-20 ja pelasi erittäin varmaa peliä niin syöttöruudussa kuin kenttäpelissäkin. Hihalyönnit nousivat komeasti passari Iida Paanaselle kuppiin. Vampula käytti molemmat aikalisänsä hieman ennen Pölkyn nousua rinnalle, mutta mikään ei enää pysäyttänyt kotijoukkueen vyöryä Malina Terrellin tappaessa palloja kenttään. Kolmas erä päättyi Terrellin läpisyöttöön lukemiin 25-22.
 
Arttu Keränen, päävalmentaja LP Vampula:
- Onnittelut kotijoukkueelle voitosta ja tasaisesta rutinoituneesta esityksestä.
- Kahdessa ensimmmäisessä erässä ei ollut henkinen preesens ihan kohdallaan. Ehkä nöyristelimme liiaksi vastustajaa kentällä. Pölkyltä mitään pois ottamatta emme olisi pärjänneet ykkössarjan parhaimmille joukkueillekaan.
- Ensimmäisen kerran oli hyötyä pitkästä erätauosta, jonka jälkeen pelimme avautui. Ilman kolmannen erän tason nostoa olisi ollut meiltä aika surullinen reissu. Pölkky sai kolmannessa erässä oman peruspelinsä kulkemaan ja ehkä meillä alkoi pelottamaan erän loppu.
 
Tuoma Alatalo, päävalmentaja Pölkky:
- Varsin ehjä peli meiltä. Kaikki osa-alueet toimi suhteellisen mukavasti. Kolmannessa erässä vastustaja syötti hyvin ja pikkaisen meillä fokus katosi pelistä ja se näkyi vastaanotossa ja lyöntikorkeuksissa.
- Joukkue on oppinut pelaaman myös hienoisessa suosikin asemassa ja kolmannen erän lopussa oli taas hyvä nousu takaa.
- Petralla (Tauriainen) oli hyvä tulo peliin ja hänelle jo sanoinkin, että eikös sulla ole hermoja ollenkaan, kun syötit kuin naiset (2001 syntynyt) konsanaan ja hyvin nousi myös passarille.
 
Julia Porsanger, LP-Vampula:
- Pölkyltä kovaa kyytiä kahdessa eka erässä ja saivat meidän vastaanottoa rikki. Kolmanteen erään parannettiin omaa yhteispeliä. Erätauolla käytiin läpi mitä täytyy parantaa ja saatiin onneksi peliä parannettua, mutta se ei riittänyt.
 
Essi Helminen, Pölkky:
- Haluan kiittää ihmisiä joilla oli vihreätä päällä. Se sai hymyn huulille. Tänään oli rentoa ja kivaa peliä. Iida pääsi pyörittämään monipuolisesti peliä.
- Olemme olleet aika hyviä erien lopulla ja niin tänäänkin kolmannessa erässä.
 
Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Tuomas Alatalolta kysyttiin myös arvioita keskiviikon Challenge Cupin vastustajasta, belgialaisesta Charleroi Sharksista. Alatalo kertoi, että suurin fokus on ollut tähän iltaan asti liigapelissä ja nyt alkaa pelivideoiden katsominen tulevasta vastustajasta.
- Vastassa on ammattilaisjoukkue, jossa pelaa kuusi ulkomaalaista pelaajaa. Tähän mennessä heidän kausi on sujunut varsin vaihtelevasti. Joukkueen passarina pelaa Kuusamossakin pelannut Eveliina Koljonen.
 
Parhaat pelaajat: Terrell Pölkky, Hujanen Vampula
LähiTapiolan pisteet 3 Terrell Pölkky, 2 Helminen Pölkky, 1 Paananen Pölkky
 
Pölkky Kuusamo - LP-Vampula 3-0 25-12, 25-15, 25-22
Pölkky Kuusamo: Terrell 16/+12, Helminen 15/+8, Prokopenko 9/+4, Green 7/+4, Haatainen 5/+3, Paananen 2/+1 
LP-Vampula: Blomgren 9/+1, Hujanen 8/-4, Raitala 6/+0, Metsäkoivu 5/+2, Mansikkaviita 4/+3, Nieminen 2/+1
 
Katsojia: 487
 
  • Created on .